1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Economie

Evoluţia numărului de kilometri de autostrăzi şi drumuri naţionale deschişi între 2008 şi 2014

 Cu doar 667 de kilometri de autostrăzi şi un sistem rutier criticat puternic de investitori, fie ei străini sau locali, România a reuşit anul acesta să cheltuiască doar 4,65 mld. lei (1 mld. euro) pe autostrăzi şi drumuri naţionale, în contextul în care propunerea iniţială pentru 2014 prevedea o sumă mult mai mare, de 6,3 mld. lei (1,43 mld. euro), arată o analiză bazată pe informaţiile de la Ministerul Finanţelor.

21 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Pentru anul viitor, guvernul propune 6,1 mld. lei (1,4 mld. euro) pentru  autostrăzi şi drumuri naţionale, în plus cu 30% faţă de ce s-a cheltuit anul acesta.

„Se observă o încercare de reechilibrare a deficienţelor foarte grave din ultimii ani, în special cele legate de amputarea investiţiilor. Nu ştim însă dacă banii (pe care guvernul i-a propus pentru infrastructura rutieră în 2015 – n.red.) vor exista în mod real. Experienţa tristă a ultimilor ani ne arată că există capacitate limitată în a susţine sistematic proiectele de infrastructură“, afirmă Laurenţiu Plosceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

 

Citeşte mai mult pe ZF.RO

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO