Examen de admitere la UMF ‘Carol Davila’; peste 3.400 de candidaţi înscrişi

Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti organizează duminică examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă 2021, pentru care s-au înscris 3.427 de candidaţi pentru ocuparea celor 1.629 de locuri - 1.236 finanţate de la bugetul de stat şi 393 cu taxă, scrie Agerpres.
AGERPRES - Dum, 25 iul. 2021, 09:26
Examen de admitere la UMF 'Carol Davila'; peste 3.400 de candidaţi înscrişi

Rectorul Viorel Jinga a precizat recent, într-un comunicat, că sunt înscrişi 3.427 de absolvenţi de liceu la concurs la examenul de admitere la UMF.

Pentru cele 710 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară – 595 de candidaţi pe 213 locuri, pentru Facultatea de Farmacie – 122 de candidaţi pe 121 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – FMAM (4 sau 3 ani de studiu) – 345 de candidaţi pe 192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi romilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă, scrie Agerpres.

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la FMAM se va desfăşura, duminică, începând cu ora 9,00, în mai multe spaţii din Capitală.

Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultăţile de medicină şi medicină dentară vor susţine examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

La examen vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi distanţarea fizică de minimum 1,5 metri între candidaţi.

Anul acesta, 32 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum Biologie, Fizică sau Chimie au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în universitate fiind posibilă fără examen de admitere.

Dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs 13 au obţinut nota maximă, 10 la examenul de Bacalaureat. De asemenea, 513 au obţinut la examenul de Bacalaureat note între 9,50 şi 9,99, iar alţi 997, note între 9,00 şi 9,49.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021-2022 este de 15.000 lei pe an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară, 10.000 lei pe an pentru Farmacie şi 8.000 lei pe an de studiu pentru FMAM.

Taxa de studiu anuală va fi plătită în trei tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Rectorul UMF ‘Carol Davila’, Viorel Jinga, a precizat că rezultatele examenului scris vor fi primite de candidaţi pe loc.

„Este o grilă care se corectează, se scanează şi un candidat pleacă, deja, cu rezultatul examenului imediat ce părăseşte Romexpo. Domnul ministru propunea, la un moment dat, pentru examenele viitoare, să folosească o formulă asemănătoare, este foarte rapidă, obiectivă şi se ajunge la rezultat imediat după ce se termină concursul”, a explicat Jinga.

Potrivit acestuia, pentru modulul de limbă engleză, adresat străinilor, unde admiterea se va face pe baza dosarelor, a mediilor de Bacalaureat şi a notelor la biologie, chimie şi fizică, sunt 300 de locuri, pentru care s-au înscris până la acest moment 450 de candidaţi, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţat numărul final al acestora, când se va termina procesul de înscriere.

 

Te-ar mai putea interesa și
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau dovada testului negativ. Asta se întâmplă de când a fost depăşit pragul......
Cei doi cetățeni canadieni arestați în 2018 de China ca represalii în urma reținerii directoarei Huawei Meng Wanzhou au fost eliberați
Cei doi cetățeni canadieni arestați în 2018 de China ca represalii în urma reținerii directoarei Huawei Meng Wanzhou ...
Cei doi canadieni arestaţi în China la sfârşitul anului 2018, Michael Kovrig şi Michael Spavor, au fost eliberaţi şi ...
Ordonanța City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial. Păgubiții vor putea să-și recupereze banii înainte de declararea oficială a falimentului
Ordonanța City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial. Păgubiții vor putea să-și recupereze banii înainte ...
Vineri a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 ...
Washingtonul a ridicat în scop umanitar o parte din sancțiunile impuse împotriva regimului taliban din Afganistan
Washingtonul a ridicat în scop umanitar o parte din sancțiunile impuse împotriva regimului taliban din Afganistan
Statele Unite au acordat talibanilor, care au preluat puterea în această vară în Afganistan, două scutiri de la sancţiunile ...