EXCLUSIV Ostahie îl pune președinte la noua sa bancă pe Mișu Negrițoiu, fost șef la ING și ASF

Mișu Negrițoiu este viitorul președinte al Porsche Bank, bancă achiziționată recent de omul de afaceri Dan Ostahie, patronul Altex. Fostul președinte ASF va fi ajutat, din poziția de director executiv, de Traian Baicu, fost bancher la TBI Bank și director la Credex, firma de credite de consum a lui Ostahie.
Ion Dobreanu - Dum, 17 apr. 2022, 22:25
EXCLUSIV Ostahie îl pune președinte la noua sa bancă pe Mișu Negrițoiu, fost șef la ING și ASF

Mișu Negrițoiu este viitorul președinte al Porsche Bank, bancă achiziționată recent de patronul Altex, omul de afaceri Dan Ostahie, arată mai multe surse din piață. O solicitare de avizare în acest sens a fost deja depus la Banca Națională a României (BNR). La nivel executiv banca ar urma să fie condusă de Traian Baicu, fost șef la TBI Bank și la Credex, IFN controlat de Ostahie și specializat în credite de consum.

Comsililiul Concurenței a anunțat recent că analizează tranzacția de preluare a Porsche Bank de către Dan Ostahie. Dan Ostahie controlează Grupul Altex, grup organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Dan Ostahie, patronul Altex, cumpără Porsche Bank. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

Grupul Porsche Finance România activează în România pe piața serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank Romania S.A. și Porsche Leasing Romania IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special, sub forma creditelor de consum și leasing auto).

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...