1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Exerciţii maritime Rusia-China: Nave de război ruse în drum spre Shanghai

Un grup de nave de război ale Flotei ruse din Pacific a părăsit portul Vladivostok şi se îndreaptă spre Shanghai pentru a participa la exerciţiile ruso-chineze 'Cooperarea maritimă-2014', care se vor desfăşura la sfârşitul lunii mai, informează miercuri cotidianul rus Rossiiskaia Gazeta.

14 mai, 2014 | Agerpres

Din grupul de nave fac parte crucişătorul lansator de rachetă 'Amiral Variag', nava de debarcate 'Amiral Panteleev', nava de debarcare 'Amiral Nevelskoi', petrolierul 'Ilim', distrugătorul 'Bîstri' şi remorcherul 'Kalar', precizează cotidianul menţionat, citat de RIA Novosti.

Exerciţiile urmează să aibă loc în Marea Chinei de Sud, în prezent în centrul unor grave tensiuni între China şi Vietnam. Navele vor efectua tiruri de artilerie asupra unor ţinte maritime şi aeriene, precum şi exerciţii având ca scop protejarea comunicaţiilor maritime.

Kremlinul anunţa marţi că preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa la Shanghai la 20 mai, la invitaţia omologului său chinez Xi Jinping, pentru discuţii legate de parteneriatul ruso-chinez, o vizită ce are loc în contextul în care Rusia încearcă să-şi intensifice contactele diplomatice cu China, pe fondul tensiunilor tot mai accentuate cu Occidentul pe subiectul situaţiei din Ucraina.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO