1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

EximBank va administra schema de garantare a creditelor de investiţii pentru companiile mari

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un act normativ potrivit căruia EximBank va administra schema de garantare a creditelor pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari.

09 iul, 2020 | Agerpres

"Un alt program prevăzut în cadrul Planului naţional de investiţii şi relansare economică este programul de garantare a creditelor pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari, similar cu programul IMM Invest, care, în acest moment, a ajuns deja la un plafon de garantare aprobat de peste 10 miliarde de lei. Prin noul program propus astăzi în cadrul şedinţei de guvern, această schemă de garantare va fi administrată de către EximBank şi în acest sens, prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificată legea de organizare şi funcţionare a Băncii de Export-Import a României Exim Bank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei instituţii bancare să administreze şi astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari", a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că schema de garantare pentru creditele pentru investiţii şi capital de lucru pentru companiile mari a fost notificată la Comisia Europeană şi a fost aprobată.

"În această şedinţă de guvern a fost adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizează modificarea legii de organizare a EximBank. În şedinţa de guvern următoare va fi adoptată forma finală a acestui act normativ şi ulterior vor fi pregătite actele normative pentru implementarea efectivă a schemei de garantare", a menţionat acesta.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO