1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Eximbank închiriază 3.300 mp, adică tot spaţiul de birouri din Ion Mincu 3 Office Building, clădire dezvoltată de omul de afaceri Bogdan Gruia

Eximbank a preînchiriat 3.300 mp, tot spațiul închiriabil disponibil în clădirea de birouri Ion Mincu 3 Offices, care totalizează 4.209 mp diferența reprezentând spații pentru restaurante și zone comerciale și va fi livrat pe piață în următoarea perioadă de dezvoltatorul controlat de omul de afaceri Bogdan Gruia.

27 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Astfel, banca românească va ocupa tot spațiul de birouri din Ion Mincu 3 Office Building din centrul Bucureștiului. De asemenea, în ianuarie, EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești, oferta înaintată fiind parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank și National Bank of Greece (NBG) privind achiziția participației acesteia de 99,28% în acționariat.

În urma achiziției, EximBank intră pe atractiva piață de retail din România, devenind o bancă universală cu servicii complete și continuând să își îndeplinească misiunea pe termen lung prin susținerea și promovarea dezvoltării economice a României.

Noua entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piață de aproximativ 3%.

"Prin achiziția Băncii Românești, EximBank își îmbunătățește serviciile acordate clienților locali și își crește capacitatea de susținere a dezvoltării economiei românești. Cota de piață a BROM, un management performant și un nivel bun de solvabilitate și lichiditate completează punctele forte ale EximBank, împreună urmând să fim și mai puternici. Sunt încrezător că toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmează, vor crea o instituție de referință pe piața financiar-bancară ce va răspunde mai bine cerințelor clienților noștri", a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a acționat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacției. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internațional, iar Bulboacă&Asociații SCA a asigurat asistența juridică pe plan local.

Despre Bogdan Gruia presa a scris că ar fi prieten cu fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, și deține alături de Miorița Videanu, soția fostului primar general Adriean Videanu peste 60% din firma BTG Wide Consulting SRL, potrivit termene.ro.

sursa foto

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO