Există trei personalităţi în lume care l-ar putea influenţa pe Putin – Belkovski

Preşedintele rus Vladimir Putin nu-l consideră pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, un interlocutor de calibrul său, de aceea discuţiile între cei doi oameni de stat de până acum nu s-au soldat cu rezultate notabile, ţinând cont şi de criza dintre cele două ţări vecine, a declarat miercuri seara cunoscutul analist rus Stanislav Belkovski, într-un interviu acordat postului de televiziune ucrainean Hromadske.
Economica.net - joi, 20 nov. 2014, 08:23
Există trei personalităţi în lume care l-ar putea influenţa pe Putin - Belkovski

Potrivit acestuia, există trei personalităţi care ar putea să-l convingă pe Putin să-şi schimbe linia politică (faţă de Ucraina): Papa Francisc, fostul preşedinte americane Bill Clinton şi ex-premierul britanic Tony Blair.

În opinia lui Belkovski, ‘Putin se află în prezent într-o stare în care este pregătit să moară împreună cu Rusia’.

Ucraina nu reprezintă obiectivul final al eforturilor preşedintelui rus Vladimir Putin, ea este doar o rampă în vederea negocierilor cu Occidentul, consideră el. Putin discută cu Obama (Barack, preşedintele SUA) şi Europa via Ucraina, opinează celebrul politolog rus, care, înaintea declanşării conflictului solicitase cetăţenia Ucrainei.

La ora actuală, obiectivul propagandei de stat ruse este de a alina suferinţa preşedintelui Putin în urma eşecurilor sale politice. ‘Putin se află într-o stare de frustrare profundă, el suferă foarte mult în urma a ceea ce i s-a întâmplat, mai ales la summitul G20 la Brisbane (Australia). Şi are nevoie de ceva care să atenueze efectul acestei vizite nefericite’, a spus Belkovski, în direct la Hromadske.tv.

În genere, spune el, Putin se află acum ‘într-o stare psihologică dificilă’, care nu promite nimic bun nici pentru Ucrana, nici pentru Rusia. ‘În stare de frustrare, Putin reacţionează întotdeauna foarte dur’, afirmă Belkovski, autorul controversatului volumului ‘Putin. O biografie interzisă’.

În acest moment, ‘El (Putin) nu doreşte un război oficial cu Ucraina, dar ar putea declanşa o nouă etapă a ostilităţilor de genul celor din luna august’, estimează analistul rus, cândva un apropiat al Kremlinului.

În opinia politicianului rus de opoziţie, Vladimir Milov, la summitul G20, preşedintele Vladimir Putin a constatat că nu mai are aliaţi în lupta sa cu Occidentul.

Putin a părăsit duminică Australia, înainte de publicarea comunicatului final al summitului G20 şi nici nu a participat la dejunul de lucru, motivându-şi plecarea inopinată prin ‘nevoia de somn’ şi un program extrem de încărcat, ceea ce a constituit o abatere de la protocol.

Într-o atmosferă de ‘război rece’, liderii ţărilor anglo-saxone au acuzat Moscova că este ”o ameninţare pentru lume’, că doreşte să reinstaureze ‘gloria pierdută a ţarismului sau a Uniunii Sovietice’, fiind un agresor pentru ţări mai mici decât Rusia. Preşedintele american Barack Obama l-a avertizat atunci pe Putin că, dacă va continua să alimenteze conflictul din estul Ucrainei, Rusia va rămâne izolată de comunitatea internaţională.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea Fechet s-a declarat convins că scăderea bonusului pentru electrice nu va......
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante din administrația locală- Proiect
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante ...
Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care aduce mai multe modificări legii 296/2023, ...
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit ...