Există un acord tacit între Moscova şi Washington pentru o soluţie în Siria – oficial

Există un acord tacit între Rusia şi SUA pentru a ajunge la o reglementare în Siria, a declarat Bouthaina Shaaban, consilieră a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, informează joi agenţia oficială Sana, potrivit AFP.
Economica.net - joi, 24 sept. 2015, 10:56
Există un acord tacit între Moscova şi Washington pentru o soluţie în Siria - oficial

‘Administraţia americană actuală vrea să găsească o soluţia la criza din Siria. Există un acord tacit între SUA şi Rusia pentru a se ajunge la această soluţie’, a declarat Shaaban pentru televiziunea siriană.

‘SUA recunosc acum că Rusia cunoaşte în profunzime regiunea şi evaluează mai bine situaţia. Climatul internaţional actual se îndreaptă spre detensionare şi spre o soluţionare a crizei din Siria’, a afirmat consilierul prezidenţial.

Bouthaina Shaaban a vorbit despre o schimbare în poziţia Occidentului’ cu privire la reglementarea situaţiei din Siria, unde peste 240.000 de oameni au fost ucişi şi alte câteva milioane şi-au părăsit casele de la începutul conflictului, în martie 2011.

Miercuri, preşedintele francez Francois Hollande a îndemnat la organizarea unei noi conferinţe a ONU cu privire la Siria, după cele din iunie 2012 şi februarie 2014, numite ‘Geneva I şi Geneva II’. Aceste conferinţe au eşuat în special din cauza dezacordurilor cu privire la menţinerea în funcţie a lui Bashar al-Assad, susţinut cu tărie de Rusia şi Iran.

Hollande a discutat marţi cu premierul britanic David Cameron cu privire la ‘necesitatea de a dinamiza procesul politic’ în Siria, în condiţiile în care regimul lui Assad a primit din partea Rusiei avioane de luptă şi noi arme pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Cancelarul federal german Angela Merkel a pledat la rândul său, joi, pentru un dialog cu preşedintele Assad.

De altfel, consiliera preşedintelui Bashar al-Assad a reiterat că ‘nu va exista o soluţie politică pentru criza din Siria înainte de eliminarea terorismului’.

Te-ar mai putea interesa și
Oana Rădulea, soția lui Ion Rădulea, a devenit asociat în mai multe firme ale omului de afaceri și a preluat conducerea River Development
Oana Rădulea, soția lui Ion Rădulea, a devenit asociat în mai multe firme ale omului de afaceri și a preluat conducerea ...
Oana Rădulea, soția lui Ion Rădulea, a devenit asociat în mai multe firme deținute de omul de afaceri, în unele din ele preluând integral acțiunile lui Rădulea. Oana Rădulea a preluat și......
O interdicţie a fumatului pentru generaţiile născute după 2009 a trecut de primul vot în parlamentul britanic
O interdicţie a fumatului pentru generaţiile născute după 2009 a trecut de primul vot în parlamentul britanic
Planul premierului britanic Rishi Sunak de a interzice oricărei persoane cu vârsta sub 15 ani să cumpere ţigări a trecut ...
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său cotidian către populaţie, că va ...
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
În luna noiembrie 2023, cu prilejul Zilei Celibatarilor, cea mai importantă zi de cumpărături din China, mărcile de ...