1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Experţii recomandă Germaniei să majoreze salariul minim până la 9,35 euro pe oră

Germania ar trebui să majoreze salariul minim până la 9,19 euro pe oră anul viitor şi la 9,35 euro pe oră în 2020, a recomandat marţi o comisie însărcinată de Guvernul german să analizeze acest subiect, o recomandare care ar putea constitui o veste bună pentru consumul privat în cea mai mare economie a Europei, informează Reuters.

26 iun, 2018 | Agerpres

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a introdus în 2015 un salariu minim de 8,50 euro pe oră valabil pentru mai mult de trei milioane de muncitori. Ultima dată salariul minim a fost majorat în 2017, până la nivelul actual de 8,84 euro pe oră.

Experţii susţin că majorarea salariului minim ar trebui să se petreacă în trepte, o primă majorare urmând să fie introdusă începând cu 1 ianuarie 2019, de la 8,84 la 9,19 euro pe oră, urmând ca a doua majorare să aibă loc la 1 ianuarie 2020, de la 9,19 la 9,35 euro pe oră.

Cu anumite excepţii, salariul minim se aplică tuturor angajaţilor cu excepţia şomerilor de lungă durată care au găsit un nou loc de muncă în ultimele şase luni. Unele sectoare ale economiei germane au însă propriul lor salariu minim, care este mai mare decât nivelul impus la nivel naţional.

Atât Fondul Monetar Internaţional cât şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică au sfătuit Germania să majoreze salariile şi să investească mai mult pentru a stimula cererea internă şi a reduce excedentul său mare de cont curent.

Guvernul de la Berlin este cel care trebuie să pună în practică recomandările comisiei de experţi. În anul 2017, când a decis să majoreze salariul minim, Guvernul de la Berlin a urmat recomandările formulate atunci de comisia de experţi. Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, are programată o conferinţă de presă în cursul zilei de marţi, ocazie cu care va răspunde la întrebările jurnaliştilor cu privire la acest subiect.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO