Exploatarea gazelor de şist, una dintre priorităţile guvernului britanic enunţate de Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a prezentat miercuri în faţa Parlamentului de la Londra planul premierului David Cameron pentru ultimul an legislativ dinaintea alegerilor din 2015, care include angajamentul faţă de Scoţia şi excluderea deputaţilor corupţi, dar şi exploatarea gazelor de şist, consemnează agenţia EFE.
Economica.net - mie, 04 iun. 2014, 14:38
Exploatarea gazelor de şist, una dintre priorităţile guvernului britanic enunţate de Regina Elisabeta a II-a

La fel ca la discursul de anul trecut, în sala Camerei Lorzilor a fost prezent şi Prinţul Charles împreună cu soţia sa, ducesa de Cornwall, care, asemeni reginei, a purtat o rochie albă.

Printre principalele obiective ale guvernului enunţate în discursul reginei se numără doar 11 proiecte de lege, fapt care a determinat opoziţia laburistă să-l acuze pe Cameron că a intrat în pană de idei.

În schimb, alţii au criticat lipsa unor măsuri cerute de electorat cu ocazia recentelor alegeri europene, cum ar fi controlul imigraţiei sau garantarea convocării unui referendum privind rămânerea în Uniunea Europeană. Premierul Cameron a promis acest referendum pentru anul 2017, cu condiţia să câştige legislativele de anul viitor, dar formaţiunea antieuropeană UKIP, câştigătoarea scrutinului europarlamentar, consideră această promisiune insuficientă şi cere organizarea rapidă a referendumului.

Referitor la referendumul asupra independenţei Scoţiei, ce va avea loc pe 18 septembrie, regina a spus că guvernul se angajează să-i ofere acesteia mai multă autonomie financiară şi să încerce menţinerea ei în cadrul Regatului Unit.

Alte priorităţi menţionate în discurs sunt reforma sistemului de pensii şi excluderea deputaţilor acuzaţi de abuz de putere, după ce s-a descoperit că unii dintre ei au încasat abuziv diurne.

O altă iniţiativă importantă a guvernului Cameron la care s-a referit regina este exploatarea gazelor de şist cu ajutorul tehnicii controversate de fracturare hidraulică, ce este criticată de grupările ecologiste.

Conform discursului rostit de suverana britanică, guvernul de la Londra se angajează de asemenea să sprijine găsirea de soluţii în conflictul dintre Rusia şi Ucraina şi să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei umanitare în Siria.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a fost modernizată și a primit îmbunătățiri semnificative, atât la......
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...