1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Exploatarea minieră Husnicioara va fi preluată de RAAN

Exploatarea minieră Husnicioara va fi transferată până cel mai târziu la mijlocul lunii noiembrie de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN).

24 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Administratorul judiciar al RAAN, Ion Tudor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că externalizarea carierei de extracție a lignitului necesar termocentralei Romag-Termo va contribui la diminuarea costurilor, mai ales pe durata procedurii de reorganizare a acesteia, intrată în insolvență în luna septembrie 2013.

În context, Tudor a arătat că preluarea se va face păstrându-se locurile de muncă și că această entitate va deveni sucursală a RAAN astfel încât prețul cărbunelui să fie mult mai redus.

Potrivit sursei citate, actualmente sucursalele din județul Mehedinți ale RAAN funcționează fără probleme și există stocuri de combustibili solizi și lichizi pentru exploatarea la capacitate a echipamentelor de pe platformele industriale situate în localitatea Halînga.

Reprezentantul firmei de insolvență SCP Tudor&Asociații SPLL a fost de părere că, dacă la RAAN până la 1 noiembrie nu se va asigura rezerva de cărbune, de 240 000 tone, va fi de acord cu prelungirea actului adițional încheiat cu CEO la începutul lunii octombrie până la data stabilită pentru preluarea minei de suprafață Husnicioara.

Conform evidențelor contabile, RAAN figurează cu debite către CEO pentru cărbunele furnizat de aproximativ 180 milioane lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO