Atentat la Ankara: Bilanţul exploziei a crescut la 34 de morţi şi 125 de răniţi

O explozie a avut loc în centrul capitalei turce Ankara, soldându-se cu moartea mai multor persoane, a informat un funcţionar din cadrul securităţii, citat de Reuters online.
Economica.net - Dum, 13 mart. 2016, 17:24
Atentat la Ankara: Bilanţul exploziei a crescut la 34 de morţi şi 125 de răniţi

Bilanţul atentatului de la Ankara a crescut la 34 de morţi şi 125 de răniţi, dintre care 19 sunt în stare critică, a anunţat ministrul turc al sănătăţii, citat de Reuters.

Explozia, care s-a auzit de la câţiva kilometri distanţă, s-a produs la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului, scrie Reuters. Momentul deflagraţiei a fost suprins de camerele de supraveghere.

Un înalt oficial din cadrul securităţii a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu maşină-capcană.

Potrivit postului TRT, un vehicul a explodat când a lovit un autobuz în care se aflau circa 20 de oameni. De altfel, un jurnalist al canalului a scris pe contul personal de Twitter că numărul morţilor ar fi 138. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Ambasada Statelor Unite în Turcia a transmis în urmă cu două zile un avertisment privind un posibil atac terorist la Ankara, vizând instituţii ale statului.Acesta este al treilea atentat care loveşte Ankara în ultimele cinci luni. La 17 februarie, 29 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat comis de PKK, iar la 10 octombrie, alte 107 au fost ucise. Doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat atunci în aer la un miting pentru pace.

UPDATE: Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter şi Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă, soldată cu 32 de morţi şi 75 de răniţi, au fost difuzate online, relatează Reuters.

UPDATE: Datele iniţiale sugerează că PKK sau o grupare afiliată este responsabilă pentru atentatul soldat cu 27 de morţi şi peste 75 de răniţi, produs duminică la Ankara, a declarat un oficial din serviciile de securitate, citat de Reuters. „Potrivit datelor iniţiale, se pare că atacul a fost comis fie de PKK, fie de o organizaţie afiliată”, a spus oficialul citat sub acoperirea anonimatului.

Un înalt oficial din serviciile de securitate a declarat că explozia a fost provocată de o maşină plină cu explozibili, în timp ce un altul a spus că după deflagraţie s-au auzit focuri de armă.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morți.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...