Explozie violentă la Ankara, soldată cu cel puţin 28 morţi şi 61 de răniţi

O explozie violentă s-a produs miercuri seară, la trecerea unui vehicul militar, nu departe de sediul Statului Major al armatei turce de la Ankara, incident soldat cu cinci morţi şi zece răniţi, potrivit Reuters şi AFP, care citează canalele de televiziune locale, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 17 feb. 2016, 18:18
Explozie violentă la Ankara, soldată cu cel puţin 28 morţi şi 61 de răniţi

Mai multe ambulanţe au fost trimise la locul deflagraţiei, unde un autobuz era cuprins de flăcări, conform canalului de televiziune CNN Turk, citat de DPA. Biroul premierului turc a declarat că poliţia investighează incidentul.

Explozia a vizat un autobuz ce transporta personal militar, a anunţat un oficial al Statului Major al armatei turce, citat de Reuters.

Oficialul turc nu a putut însă confirma bilanţul victimelor deflagraţiei.

La rândul său, ministrul turc al justiţiei, Bekir Bozdag, a condamnat pe reţeaua Twitter ceea ce el a numit ‘atacul terorist’ de la Ankara. Agenţia France Presse a relatat că este vorba despre un atac cu maşină-capcană.

În urma exploziei, guvernul turc a decis să impună o interdicţie temporară şi parţială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicţia se referă la imaginile de la locul deflagraţiei şi informaţiile neoficiale difuzate de mass-media.

De asemenea, premierul turc Ahmet Davutoglu şi-a anulat vizita la Bruxelles, unde trebuia să plece miercuri seară.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităţilor de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul şi s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turişti germani, şi rănirea altor 15. Autorităţile turce au anunţat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria şi s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morţi şi 104 răniţi, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...