Explozii ale telefoanelor Samsung Galaxy. Cele mai cunoscute cazuri

Este cunoscut faptul ca telefoanele Samsung Galaxy au o problema serioasa cu supraincalzirea, ingrijorator este faptul ca o parte din ele se incing atat de tare incat iau foc sau explodeaza, scrie IBTimes. Modelul implicat cel mai des în astfel de situatii se pare ca este Samsung Galaxy S3. 
Economica.net - sâm, 13 iul. 2013, 09:33
Explozii ale telefoanelor Samsung Galaxy. Cele mai cunoscute cazuri

Cele mai recente doua cazuri au avut loc in lunile mai si iulie ale acestui an. Iata mai jos o insiruire a celor mai cunoscute astfel de intamplari.

May 2013

In luna mai a acestui an, o adolescenta din Elvetia pe nume Fanny Schlatter a suferit arsuri de gradul doi si trei pe picior dupa ce telefonul sau, un Samsung Galaxy S3, i-a explodat in buzunarul de la pantaloni. Cei de la Samsung Elveţia au trimis telefonul să fie investigat în Coreea de Sud pentru a se afla cauza exactă a incidentului. Potrivit celor mai recente informatii, de vina pentru explozie este o surse de energie externa.

Iulie 2013

In Abu Dhabi, o femeie a raportat recent faptul ca telefonul sau Samsung Galaxy S4 a luat foc in zona portului USB chiar in timp ce se afla la incarcat. Sarah Shurrab a declarat ca s-a trezit noaptea si a observat cum telefonul ei arde, Din fericire, focul a fost stins inainte de a se extinde sau de a produce pagube semnificative. Posesoarea telefonului sustine ca dupa incident retailer-ul a refuzat sa ii inlocuiasca terminalul. Dupa aparitia in presa a cazului, Samsung a luat legatura cu retailer-ul pentru a-i inlocui acesteia device-ul cu un altul nou.

May 2013

Un utilizator reddit, vizionx1208, a raportat faptul ca Galaxy S3-ul pe care il detinea a luat pur si simplu foc in miezul noptii, in timp ce se afla la incarcat. Imediat dupa incident, acesta a postat mai multe fotografii pe internet care ilustreaza faptul ca pe langa fumul gros din camera, atat patul, cat si asternuturile erau afectate de supraincalzirea telefonului.

Februarie 2013

In luna februarie, un acumulator al telefonului Galaxy Note a explodat in buzunarul unui barbat de 55 de ani din Coreea de Sud. Acesta s-a ales cu o arsura de gradul II, dar şi o rană de de 2,5 cm pe coapsă. Conform sursei citate, bateria nu se afla în interiorul telefonului în momentul exploziei. Incidentul a avut loc în Coreea de Sud, iar acumulatorul apaţinea modelului Samsung Galaxy Note 2011. Purtătorul de cuvânt al Samsung a precizat faptul că astfel de incidente provocate de acumulatoare sunt destul de comune. „Bateriile litiu-ion pot lua foc din cauza presiunii externe sau datorită schimbării bruşte de temperatură, aşa că încercăm să aflăm mai exact ce anume s-a întâmplat de această dată”, a explicat oficialul.

Iunie 2012

Un irlandez, utilizator al unui Samsung Galaxy S3, a raportat companiei Samsung că aparatul pe care-l deținea a „explodat” în timp ce se încărca în maşină, drept pentru care a fost demarată o investigație, potrivit Daily Mail. „O flacără albă, scântei şi o bubuitură”, astfel a explicat proprietarul smartphone-ului Galaxy S3, filmul incidentului.

Mai mult, bărbatul a publicat cateva fotografii realizate în timpul incidentului. El susține că telefonul pe care-l deținea a început să ardă de la bază, aproape de port-ul pentru încărcător. Ulterior barbatul a recunoscut faptul ca gadget-ul suferise cateva „accidente” serioase pana sa ia foc. Mai concret, acesta a fost bagat la cuptorul cu microunde pentru scurt timp in incercarea de a usca apa ce tocmai fusese varsata pe el.

Martie 2012

Un elev din Coreea de sud a suferit la randul sau arsuri pe spate si pe degete dupa ce telefonul sau, un Galaxy S2, i-a explodat in pantaloni. Conform baiatului, telefonul avea pus in acel moment acumulatorul de rezerva, iar inainte de a exploda a simtit cu se incinge si cum scoate fum. Acesta sustine ca incercarea de a scoate device-ul topit din buzunar l-a traumatizat.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei, construită de firma autohtonă......
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...