LIVE Atacuri în Bruxelles: 34 de morţi şi 187 de răniţi. ISIS a revendicat atentatele. A 3-a bombă, detonată de geniști

Cel puţin 34 de oameni au murit şi 187 au fost răniţi, marţi, în urma a două explozii produse la aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles, umate de o explozie care s-a produs apoi la metroul din Bruxelles. Exploziile au fost atacuri teroriste. Traficul din capitala Belgiei este oprit, iar cursele aeriene spre Bruxelles sunt redirecţionate spre alte aeroporturi sau anulate. Statul islamic a revendicat atentatele.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 07:24
LIVE Atacuri în Bruxelles: 34 de morţi şi 187 de răniţi. ISIS a revendicat atentatele. A 3-a bombă, detonată de geniști

Exploziile au avut loc la terminalul plecări al aeroportului din Bruxelles, iar cel puţin 10 persoane au fost rănite, scrie presa belgiană, care precizează că o parte din plafonul clădirii s-a prăbuşit.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

Aeroportul a fost evacuat în urma deflagraţiilor.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

Update 9:35 – Traficul aerian şi cel feroviar către aeroportul din Bruxelles au fost suspendate

Traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat, după ce cel puţin două explozii puternice s-au produs în clădire, iar mai multe persoane au fost rănite, relatează presa belgiană.

Aeroportul este în curs de evacuare.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Update 10.00: Autorităţile confirmă faptul că în explozii au murit 11 oameni

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală.

Update 10:05 – Serviciile de securitate au descoperit bombe neexplodate pe aeroport

Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles, în timp ce agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

Update 10:15 – O cursă Tarom Bucureşti-Bruxelles a fost redirecţionată spre aeroportul din Amsterdam

Aeronava TAROM RO 371 Bucureşti-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti la ora 7,20 a fost redirecţionată spre Amsterdam, în urma unor explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles. „Cursa TAROM Bucureşti-Bruxelles de la ora 7,20 va ajunge la Amsterdam. La bordul aeronavei sunt 83 de pasageri care se află în siguranţă”, a declarat, pentru AGERPRES, Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Marţi este programată încă o cursă a Tarom pe ruta Bucureşti – Bruxelles, care urmează să decoleze la ora 16.50 de pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava ar urma să se întoarcă pe aeroportul din Otopeni la ora 23.05.

Pasagerii care urmau să plece către Bruxelles cu cursa de la ora 16.50 vor fi îmbarcaţi tot către Amsterdam, într-o aeronavă care va decola de pe aeroportul Henri Coandă la ora 16.30, potrivit informaţiilor furnizate News.ro.

Update 10:17 – Belgia a trecut la nivelul maxim de alertă teroristă

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim, a anunţat un purtător de cuvânt al Executivului.

Update 10:25 – Patru deflagraţii au avut loc la metrou în Bruxelles

Patru deflagraţii au avut loc în mai multe staţii de metrou din Bruxelles, iar mai multe persoane au fost rănite, relatează presa belgiană. Una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de instituţiile UE, relatează RTBF.

Cel puţin 10 persoane au murit în urma deflagraţiilor, anunţă postul public de televiziune VTM.

Explozia s-a produs la scurt timp după ce două deflagraţii au avut loc, marţi dimineaţă, pe aeroportul din capitala europeană, soldate cu 11 morţi şi 25 de răniţi.

Update 10:30 Toate staţiile de metrou din Bruxelles se închid

Compania de transport public din Bruxelles a anunţat, pe contul oficial de Twitter, că toate staţiile de metrou din oraş se închid. via The Guardian

Update 10:50 Una dintre exploziile de la aeroport, atac sinucigaş – presă

Una dintre exploziile de la aeroportul din Bruxelles a fost atac sinucigaş, potrivit televiziunii belgiene VRT, preluată de Reuters. Informaţia nu a fost confirmată oficia. via The Guardian

Update 11:07 Bilanţul a ajuns la 13 morţi şi 35 de răniţi

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite în exploziile de la Bruxelles, anunţă VRT, citată de Reuters.

Update 11:10 Întreg sistemul de transport public din Bruxelles a fost închis

Autorităţile belgiene au anunţat că tot sistemul de transport public din Bruxelles a fost închis, iar mai multe şcoli au fost evacuate. De asemenea, muzeele din Bruxelles au fost închise, iar Universitatea a fost evacuată, după atacurile de marţi dimineaţă, din capitala europeană, anunţă presa belgiană.

Update 11:13 Focuri de armă şi strigăte în arabă înainte de exploziile de pe aeroport – presă

Agenţia belgiană de ştiri Belga susţine că înainte de declanşarea exploziilor de pe aeroportul din Bruxelles s-au auzit focuri de armă şi strigăte în arabă. Informaţia nu a fost confirmată oficial. Via BBC, The Guardian

Update 11:25 – Transporturile aeriene şi feroviare din Europa, îngreunate după exploziile din Bruxelles

Zborurile spre şi din Bruxelles au fost anulate, iar în centrele importante de transport din Europa au fost suplimentate măsurile de securitate, după exploziile care au avut loc marţi dimineaţă în aeroportul din capitala Belgiei, relatează Bloomberg.

Călătorii trebuie să evite aeroportul, care este evacuat, potrivit unui anunţ pe Twitter al aeroportului din Bruxelles.

O parte din cursele care urmau să sosească în această dimineaţă au fost redirecţionate în oraşul Liege, potrivit televiziunii belgiene RTL.

Securitatea a fost întărită la aeroporturile din Paris şi sunt aşteptate întârzieri, a anunţat operatorul Aeroports de Paris, pe site-ul companiei.

Update 11:27 Gara de unde pleacă trenurile Eurostar a fost evacuată

Staţia feroviară Gare de Midi, de unde pleacă trenurile Eurostar, este în curs de evacuare, relatează presa belgiană.

Update 11:34 – Wizz Air şi Ryanair vor respecta orarul de zbor al curselor către aeroportul Charleroi

Zborurile Wizz Air de la Bucureşti (nr. – plecare la 12.40) şi Cluj-Napoca (nr. – plecare la 17.50) spre Aeroportul din Charleroi, aflat la 64 de km de capitala Belgiei, vor respecta orarul de zbor şi nu sunt anulate. Şi zborul Ryanair de la Bucureşti la Charleroi, care este programat să decoleze la ora 14.50, va fi operat conform programului, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii celor două companii aeriene.

Blue Air a anunţat că zborul 0B223/224 Bacău – Bruxelles – Bacău a fost anulat, iar pasagerii sunt rugaţi să ia legătura cu reprezentanţii companilei pentru a le oferi alternative în următoarele zile.

Update 11:52 – Numere de telefon pentru cetăţenii români afectaţi de explozia din Bruxelles şi rudele acestora

”MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854”, se arată într-un comunicat de presă trimis de MAE.

Update 11:54 – Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon

Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon al unei garnituri, relatează VRT, care precizează că în această deflagraţie nu şi-a pierdut viaţa nimeni.

Update 11:56 – Trei centuri cu explozibil au fost găsite pe aeroportul din Bruxelles

Trei centuri cu explozibil, nefolosite, au fost găsite pe aeroportul din Bruxelles, anunţă presa belgiană.

Update 11:57 – Procurorii au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe

Procurorii belgieni au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe, relatează RTBF.

Update 12:14 – Cioloş: Nu există cetăţeni români printre victimele atentatelor din Bruxelles

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că a avut discuţii atât cu ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, cât şi cu ambasadorul Gheorghe Tinca şi s-a asigurat că nu există cetăţeni români între victimele atentatelor din Bruxelles. Premierul a precizat că toate misiunile diplomatice ale României de la Bruxelles sunt mobilizate să acorde ajutor cetăţenilor români care au nevoie. „M-am asigurat că nu există cetăţeni români victime nici la aeroport, nici la metrou”, a afirmat Cioloş.

Update 12:16 – Cioloş: Am discutat cu şeful SRI şi cu Tobă. În România nu există riscuri

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, urmare a atentatelor produse marţi dimineaţă în Bruxelles, a avut o discuţie cu şeful SRI, Eduard Hellvig, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, el precizând că, din informaţiile existente, „în România lucrurile sunt sub control şi nu există riscuri”. „Am avut o discuţie cu şeful SRI şi cu domnul Tobă. Din informaţiile existente, în România lucrurile sunt sub control şi nu există riscuri”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Update 12:43 – Încă o explozie s-a produs la Bruxelles

Încă o explozie s-a produs marţi la Bruxelles, a şaptea în decurs de câteva ore, anunţă agenţia Belga, precizând că ar putea fi vorba de o explozie controlată a unui pachet suspect. Deflagraţia a avut loc în apropiere de Palatul Regal, într-un parc ce a fost evacuat.

De asemenea, mai multe explozii mai mici au avut loc în apropiere de o staţie de metrou din Bruxelles, iar presa locală a sugera că geniştii detonează orice pachet suspect găsit.

Update 12:48 – Tarom anulează şi zborurile RO371 şi RO372 de mâine de la Bucureşti la Bruxelles. Pasagerii care deţin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptaţi la îmbarcare pe toate cursele operate de Tarom din Amsterdam, Paris, Frankfurt Munchen şi Londra din 22 şi 23 martie. 

UPDATE 12:51 Cel puţin 15 oameni au murit în exploziile de la metroul din Bruxelles

Cel puţin 15 oameni au murit în exploziile de la metroul din Bruxelles, a anunţat compania de transport STIB, citată de RTBF. Alte 55 de persoane au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare critică, a precizat STIB.

13:02 – Autorităţile belgiene au revizuit la trei numărul exploziilor produse la Bruxelles

Autorităţile belgiene au revizuit numărul exploziilor produse marţi la Bruxelles, la trei: două pe aeroport şi una la metrou.

Anterior, presa vorbea de cel puţin şase atacuri, dintre care patru la metrou.

Update 13:06 – Wizz Air a a anunţat că din cauza măsurilor suplimentare de securitate impuse de aeroport, „toţi pasagerii care călătoresc de la Bruxelles Charleroi astăzi, 22 martie 2016, sunt rugați să se prezinte la aeroport cu cel puţin 5 ore înainte de ora programată pentru decolare. Pasagerii care decid să nu mai călătorească azi, 22 martie 2016, spre şi dinspre Bruxelles Charleroi pot solicita rambursarea integrală a valorii biletului sau reprogramarea gratuită pentru o dată ulterioară” au declarat reprezentanţii Wizz Air. 

UPDATE 13.40: Bilanţul atentatelor, revizuit la 26 de morţi şi 136 de răniţi

Bilanţul atentatelor de la Bruxelles a fost revizuit la 26 de morţi şi 136 de răniţi, au anunţat autorităţile belgiene. „Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini”, a declarat premierul belgian Charles Michel într-o conferinţă de presă. Bilanţul anterior era de 28 de morţi.

UPDATE 1:58 Avionul Tarom care a aterizat azi dimineaţă în Amsterdam după ce a fost redirecţionat de la Bruxelles, în urma exploziilor, a plecat gol din Amsterdam, lăsându-i în aeroport pe românii care nu mai au acum cu ce să se întoarcă acasă.

Nicio cursă a Tarom nu mai este programată pentru astăzi şi până acum nu s-a pus problema introducerii unei curse suplimentare care să îi aducă pe oameni în ţară.

Roxana Căpraru, unul dintre românii abandonaţi acum pe aeroportul din Amsterdam, a declarat pentru EVZ: “Ni s-a spus de aici din aeroport că avionul cu care am venit a plecat deja, pentru că nu putea să plătească taxa de aeroport”.
Potrivit acesteia, nici angajaţii aeroportului din Amsterdam nu au putut lua legătura cu reprezentanţii birolui local al Tarom. “Ni s-a spus că cei de la Tarom au foarte mult de lucru şi nu reuşesc să ia legătura cu ei”, a adăugat Roxana Căpraru.

UPDATE 14:18 Statul Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor, citată de Russia Today şi preluată de news.ro. Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste. “Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter

UPDATE 14:18 Percheziţii la locuinţe din jurul Bruxelles-ului

Forţele de ordine din Belgia desfăşoară raiduri şi percheziţionează locuinţe din jurul Bruxelles-ulu. Forţele de ordine din Belgia desfăşoară raiduri şi percheziţionează locuinţe din jurul Bruxelles-ului, după triplul atentat produs marţi dimineaţă la metrou şi pe aeroport, relatează RTBF.

UPDATE 14:35 Românii care au plătit bnilete de avion către Bruxelles pot primi bani înapoi sau pot reprograma zborurile

Clienţii agenţiei de turism online Paravion, cea mai mare din România, care au achiziţionat bilete de avion pentru călătorii în perioada 22-31 martie spre Bruxelles îşi pot primi banii înapoi integral, pot reprograma cursele sau au opţiunea de a ajunge la destinaţie cu alte curse, fără costuri suplimentare, după exploziile care au avut loc la aeroprotul din capital Belgiei marţi dimineaţă.

După incidentele din 22 martie, soldate cu două explozii în aeroportul Zaventem din Bruxelles,  companiile aeriene care operează zboruri din România spre capitala Belgiei, au anulat cursele, până la noi informaţii din partea autorităţilor.

Toate biletele emise şi neutilzate pe curse operate de TAROM între Bucureşti şi Bruxelles, în perioada 22 – 31 martie, vor fi rambursate integral  sau reprogramate, fără penalizare, pe rute ulterioare de călătorie.

Şi operatorul low-cost Blue Air a anunţat că a anulat cursa de marţi pe ruta Bacău-Bruxelles, turiştii având la dispoziţie opţiunea de a alege altă cursă sau de a primi integral contravaloarea biletelor achiziţionate.

UPDATE 14:38 Cel puţin 34 de morţi, bilanţul televiziunii locale VRT

Cel puţin 34 de oameni au fost ucişi în atentatele de la Bruxelles, anunţă televiziunea VRT, precizând că 20 dintre ei au murit la metrou, iar alţi 14 la aeroport. Bilanţul anterior, anunţat de autorităţi, era de 26 de morţi şi 136 de răniţi.

UPDATE 14:41 Poliţia olandeză a evacuat o gară din apropiere de Amsterdam

Poliţia olandeză a evacuat şi a încercuit marţi gara Hoofddorp din apropiere de Amsterdam, relatează DPA. Potrivit postului de televiziune olandez NOS, poliţia percheziţionează un tren sosit din Belgia. Gara Hoofddorp este amplasată la circa 15 kilometri sud-vest de Amsterdam şi este următoarea staţie de la aeroportul internaţional Schiphol, potrivit sursei citate. 

UPDATE 15.00 Alertă iminentă cu bombă într-un campus al Universităţii din Bruxelles

Campusul Universităţii din Bruxelles (VUB) este în alertă, din cauza unei ameninţări iminente cu bombă, a scris pe Twitter un student, potrivit căruia autorităţile le-au cerut tuturor să intre în clădiri, relatează Reuters.

UPDATE 15:11 Bilanţ oficial: 34 de morţi, 136 de răniţi

Ministrul sănătăţii, Maggie de Block, a confirmat bilanţul victimelor de la aeroportul Zeventem. Astfel, exploziile s-au soldat cu 14 morţi şi 81 de răniţi. Compania de transport public din Bruxelles, STIB-MIVB, anunţase anterior că 20 de persoane au fost ucise de atacurile de la metrou, iar 55 de oameni sunt răniţi, dintre care 10 în stare critică.

UPDATE 15:16 O centrală nucleară din centrul Belgiei a fost evacuată

O centrală nucleară din Belgia, Tihange, din centrul ţării, a fost evacuată, anunţă postul de televiziune VTM citat de Reuters.Deocamdată nu este clar din ce motiv s-a luat această măsură. Centrala se află în apropiere de Lieges, la 73 de kilometri distanţă de Bruxelles.

UPADTE 15:26 Patru răniţi din Colectiv care erau internaţi în Spitalul Militar din Bruxelles, externaţi şi trataţi ambulatoriu, în urma atentatelor

Patru pacienţii răniţi în incendiul din clubul Colectiv care erau internaţi în Spitalul Militar din Bruxelles vor fi externaţi în urma atentatelor din capitala Belgiei şi urmează să fie trataţi ambulatoriu, a declarat marţi, pentru News.ro, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu.

Secretarul de stat a precizat că de la Ministerul Afacerilor Externe s-a primit informaţia că patru pacienţi români răniţi în incendiul din Colectiv care erau internaţi la Spitalul Militar vor primi îngrijiri în continuare, dar în ambulatoriu.

UPDATE 15:38 Nou bilanţ de la primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur

20 de morţi şi 106 de răniţi în urma exploziei de la staţia de metrou Maelbeek, potrivit unui nou bilanţ prezentat de primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, într-o conferinţă de presă.

„Este prea devreme să spunem cu exactitate care va fi numărul victimelor”, a avertizat edilul.

Luând în calcul acest bilanţ actualizat de la staţia de metrou şi numărul victimelor de la aeroport anunţat anterior de ministrul Sănătăţii, bilanţul total al atentatelor de marţi din Bruxelles se ridică la 34 de morţi şi 187 de răniţi.

UPDATE 16:07 Gările vor fi redeschise traficului feroviar după întărirea prezenţei militare

Autorităţile belgiene au anunţat că gările din ţară vor fi redeschise începând cu ora locală 16.00 (17.00 ora României), după ce prezenţa militară în punctele feroviare va fi întârită, însă gara centrală din Bruxelles va rămâne închisă. Alerta din Belgia râmâne la cel mai ridicat nivel, după atentatele teroriste din Bruxelles, care s-au soldat cu 34 de morţi şi câteva zeci de răniţi, transmite Reuters.

Anterior, compania Thalys, care operează trenurile între Franţa şi ţările BENELUX, a anunţat că îşi suspendă toate cursele, după atentatele de la Bruxelles. Cursele Eurostar au fost, de asemenea, suspendate, iar toate mijloacele de transport din Bruxelles au fost blocate.

UPDATE 16:50 – Securitatea în jurul centralelor nucleare din Belgia a fost întărită

‘Centralele nucleare din Belgia, care se aflau deja sub o vigilenţă sporită, fac obiectul unor măsuri complementare. Am întărit vigilenţa deja sporită de la sfârşitul lui 2015’, după atentatele de la Paris, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al AFCN (autoritatea de control nuclear), Sébastien Berg. El a refuzat să intre în detalii, reamintind că armata a fost desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la aceste centrale în cadrul unui pachet de măsuri prevăzut a întări securitatea ţării.

O purtătoare de cuvânt a Electrabel, filială a grupului Engie şi compania care exploatează centralele, a precizat că personalul care nu este indispensabil la centralele Doel şi Tihange a fost evacuat, conform unei solicitări a autorităţilor belgiene.

Anterior, presa belgiană relatase că centrala nucleară Tihange, din apropierea graniţei cu Germania, fusese evacuată. ‘Centralele continuă să funcţioneze’, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Electrabel, care a precizat că evacuarea s-a desfăşurat calm.

 UPDATE – 17:29 Trei zile de doliu naţional în Belgia

Belgia a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atentatelor produse marţi pe aeroportul internaţional şi într-o staţie de metrou din capitala ţării, Bruxelles. ‘Este un doliu excepţional, toate drapelele naţionale vor fi aşadar în bernă pe toate clădirile oficiale din ţară’, a precizat pentru AFP Frédéric Cauderlier, purtătorul de cuvânt al premierului belgian Charles Michel.

La rândul său, primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a indicat, într-o conferinţă de presă, că printre răniţii în atentatul din staţia de metrou Maelbeek se află persoane de mai ‘multe naţionalităţi’, iar identificarea victimelor va dura mai mult din cauza situaţiei ‘haotice’.

UPDATE 17:45 – Poliţia belgiană îl caută pe unul dintre teroriştii care ar fi supravieţuit atacului de pe aeroport

Autorităţile belgiene îl caută pe unul dintre presupuşii terorişti implicaţi în atentatele de pe aeroportul din Bruxelles şi care ar fi supravieţuit, scrie HLN, potrivit News.ro.

UPDATE 18:00 Tarom trimite la Amsterdam un avion mai mare, pentru a transporta şi pasagerii din zborul anulat spre Bruxelles

Operatorul aerian va trimite pe ruta Bucureşti-Amsterdam o aeronavă Airbus A310, cu o capacitate de 209 locuri, care va permite transportul tuturor pasagerilor.

În urma anulării zborului Bucureşti-Bruxelles de la ora 16.50, pasagerii care au dorit să călătorească totuşi au fost redirecţionaţi către cursa RO 363 cu destinaţia Amsterdam. Decolarea avionului de pe aeroportul Otopeni este estimată pentru ora 18.06.

UPDATE 18:25 A treia bombă descoperită la aeroport a fost detonată de genişti

Un demnitar belgian a anunţat marţi că o a treia bombă descoperită în incinta aeroportului Zaventem din Bruxelles a fost detonată controlat de către genişti, după ce alte două bombe au explodat simultan în terminalul de plecări, ucigând 11 persoane şi rănind alte 81, transmite Reuters.

Televiziunea belgiană VRT a susţinut în urmă cu câteva ore că anchetatorii au găsit o centură cu explozibili rămasă nedetonată în incita aeroportului din Bruxelles, iar informaţia a fost confirmată ulterior de către autorităţi.

UPDATE 20:35 MAE: Trei români răniţi în atentatele de la Bruxelles

Trei cetăţeni români au fost răniţi marţi în atentatele care au avut loc la Bruxelles, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

‘Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat’, precizează MAE într-un comunicat de presă.

UPDATE 23:30 Medici militari: Victime ale atentatelor din Bruxelles au fost străpunse de cuie

Radiografia, făcută la ora locală 14:50, arată  toracele unei persoane, străpuns de un cui sau şurub, în zona plămânilor, notează News.ro.

Procurorii belgieni au confimat pentru corespondentul The Guardian la Bruxelles că în timpul percheziţiilor făcute în Schaarbeek, o suburbie nordică a capitalei, au fost descoperite diverse dispozitive explozive care conţineau cuie, printre altele. Aceeaşi sursă a mai precizat că au fost găsite diverse substanţe chimice, dar şi un drapel al organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...