Exporturile de ceasuri elveţiene în scădere pe fondul diminuării cererii din Asia

Exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat, în perioada iulie-septembrie 2015, cea mai mare scădere trimestrială de după 2009, în condiţiile în care tendinţa de diminuare a cererii înregistrată pe pieţele din Hong Kong şi China continentală s-a extins şi la alte pieţe din Asia în luna septembrie, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 oct. 2015, 13:00
Exporturile de ceasuri elveţiene în scădere pe fondul diminuării cererii din Asia

Administraţia vamală elveţiană a informat că valoarea exporturilor de ceasuri a scăzut cu 7,2% în trimestrul al treilea, în timp ce Federaţia Industriei de Orologerie din Elveţia a adăugat că pe ansamblul primelor nouă luni exporturile au scăzut cu 2% până la 15,8 miliarde franci (16,5 miliarde de dolari).

‘După mai şi iulie, septembrie este a treia lună în care s-a înregistrat un declin al exporturilor de ceasuri elveţiene. Această tendinţă negativă s-a extins şi la alte pieţe din Asia, care până acum au dat dovadă de rezistenţă, ceea ce ridică unele umbre cu privire la perspectivele pentru anul 2015’, a anunţat marţi Federaţia Industriei de Orologerie din Elveţia.

Administraţia vamală elveţiană a precizat că exporturile de ceasuri au scăzut cu 9,9% în septembrie şi cu 10% în luna iulie. Vânzările pe piaţa din Asia au scăzut cu 12,7% în septembrie, în condiţiile în care scăderea continuă a vânzărilor în Hong Kong, China continentală şi Singapore a fost însoţită de o reducere semnificativă în Taiwan şi Emiratele Arabe Unite precum şi de o prăbuşire pe piaţa din Coreea de Sud, de la o scădere de 3,7% în august la un declin de 35% în septembrie.

La o valoare de 1,814 miliarde de franci (1,91 miliarde de dolari), exporturile de ceasuri elveţiene din luna septembrie sunt mult sub estimările analiştilor. Deşi au fost înregistrate scăderi pe toate segmentele de ceasuri însă cele mai afectate au fost ceasurile din gama medie. Exporturile de ceasuri cu preţuri cuprinse între 200 şi 500 de franci au scăzut cu 14,5%, ceea ce a dat naştere la îngrijorări potrivit cărora ceasul inteligent Apple Watch începe în sfârşit să afecteze cota de piaţă a industriei elveţiene de orologerie.

Anul trecut Hong Kong şi China continentală au fost responsabile pentru un sfert din exporturile de ceasuri elveţiene. Exporturile spre SUA, a doua mare piaţă, au scăzut cu 18% în septembrie, cel mai grav declin lunar înregistrat în ultimii cinci ani.

Te-ar mai putea interesa și
Blocajul urbanistic din București a dus la scăderea contribuției sectorului construcțiilor și tranzacțiilor imobiliare la PIB. Iancu Guda: Așa cade o industrie
Blocajul urbanistic din București a dus la scăderea contribuției sectorului construcțiilor și tranzacțiilor imobiliare ...
Contribuția Bucureștiului la formarea PIB-ului la nivel național a scăzut cu 2,4 puncte procentuale din 2019 până în 2021, iar estimarea pierderilor pentru veniturile fiscale este de 17,2......
Creştere spectaculoasă a pieţei globale a punctelor de încărcare pentru maşini electrice, în 2035 – Raport PwC
Creştere spectaculoasă a pieţei globale a punctelor de încărcare pentru maşini electrice, în 2035 – Raport PwC
Piaţa globală a punctelor de încărcare pentru vehiculele electrice va ajunge la 75,5 miliarde de euro, în 2035, de la ...
Atenție, șoferi! În sfârșit, se ieftinește RCA. Pierderile firmelor de asigurare  au scăzut masiv. Cum arată piața asigurărilor după șase luni din 2022?
Atenție, șoferi! În sfârșit, se ieftinește RCA. Pierderile firmelor de asigurare au scăzut masiv. Cum arată piața ...
Prima medie plătită de șoferii din România pentru RCA a scăzut ușor în trimestrul al doilea al acestui an, față ...
Preşedintele Kazahstanului promite că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug din Rusia de teama mobilizării
Preşedintele Kazahstanului promite că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug din Rusia de teama mobilizării
Preşedintele kazah a dat asigurări marţi că ţara sa îi va proteja pe ruşii care fug în Kazahstan pentru a scăpa ...