1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Exporturile Germaniei au atins un nivel record în octombrie

Exporturile Germaniei au urcat la un nou nivel record în octombrie, de 99,1 miliarde de euro, însă excedentul comercial al ţării a scăzut, după ce importurile s-au accelerat, a anunţat, luni, biroul federal de statistică de la Berlin, citat de Der Spiegel.

09 dec, 2013 | Mediafax

Creşterea exporturilor din octombrie, comparativ cu aceeaşi lună din 2012, s-a situat la 0,6%.

Germania a fost criticată la nivel internaţional în ultimele luni din cauza excedentului comercial. Trezoreria Statelor Unite a afirmat, la finele lunii octombrie, că politicile economice ale Germaniei, de a încuraja exporturile şi mai puţin consumul intern, afectează recupererea atât în Europa, cât şi la nivel global.

"O reluare a criticilor internaţionale în privinţa surplusului comercial masiv este, însă, puţin probabilă întrucât importurile au crescut mai rapid decât exporturile, cu 2,9%", scrie Der Spiegel.

Excedentul comercial al ţării s-a redus la 17,9 miliarde de euro în octombrie, după ce în septembrie s-a situat la nivelul record de 20,4 miliarde de euro.

Avansul livrărilor la extern se datorează în principal cererii puternice din ţări UE din afara zonei euro, precum Polonia, notează Der Spiegel.

În pofida recordului din octombrie, exporturile cumulate pentru primele 10 luni ale anului se află în scădere cu 0,7% faţă de perioada similară a anului trecut, la 917 miliarde de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO