1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Expunerea Franţei la Grecia se ridică la 65 miliarde euro

Expunerea Franţei la o intrare a Greciei în incapacitate de plată va totaliza 65 miliarde de euro (aproximativ 72 miliarde de dolari), a afirmat miercuri şeful Comisiei de Finanţe a Senatului francez, Alberic de Montgolfier, transmite AFP, potrivit Agerpres.

08 iul, 2015 | Agerpres

'Expunerea totală a ţării noastre la o posibilă intrare a Greciei în incapacitate de plată reprezintă aproximativ 65 miliarde de euro, mult peste cifra de 40 miliarde de euro citată de obicei', a declarat Alberic de Montgolfier.

Declaraţia sa vine după ce ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, şi alţi oficiali şi-au exprimat dispoziţia de a lua în considerare reducerea datoriei Greciei, de peste 320 miliarde de euro, ca parte a noului pachet de asistenţă financiară menit să evite intrarea Atenei în incapacitate de plată şi ieşirea probabilă din zona euro (Grexit).

Grecia a cerut partenerilor europeni o nouă reducere a datoriei, însă guvernele din zona euro au subliniat că vor lua în discuţie acest lucru doar dacă Atena adoptă noi restricţii bugetare.

Conform datelor Reuters, expunerea Germaniei este de 57,23 miliarde de euro, urmată de Franţa cu 42,98 miliarde de euro, Italia 37,76 miliarde de euro şi Spania cu 25,1 miliarde de euro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO