Extinderea cu 100 de camere a hotelului Sheraton va intra în şedinţa Consiliului General al Bucureștiului

Aprobarea extinderii hotelului Sheraton din Dorobanți va intra luna aceasta în ședința de Consiliu General. Potrivit documentelor, Grand Plaza Hotel, administratorul hotelului vrea să adauge circa 100 de camere la cele 270 existente deja, iar construcția efectivă va începe anul viitor, după primirea tuturor aprobărilor necesare, dar nu e exclus ca pandemia de COVID-19 să amâne extinderea programată încă din 2018 a hotelului de la intersecția dintre Calea Dorobanți și Bulevardul Dacia din Centrul Bucureștiului.
Răzvan Zamfir - joi, 19 nov. 2020, 19:27
Extinderea cu 100 de camere a hotelului Sheraton va intra în şedinţa Consiliului General al Bucureștiului

Hotelul Sheraton a fost deschis în august 2015, în parteneriat cu Grand Plaza Hotel, firmă controlată indirect de omul de afaceri Radu Dimofte, și deținută de prin offshore-urile cipriote Tatika Investments și Tresela Investments. Radu Dimofte e unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, și mai deține și hotelurile Ramada Parc și Ramada Plaza.

În prezent, hotelul are 270 de camere și apartamente și va ajunge la finalizarea lucrărilor de extindere la 370 de camere și apartamente. Potrivit surselor din piață, lucrările efective de extindere ar trebui să înceapă în 2021 și să se încheie în aproximativ un an.

Citește și: Mihai Marcu: Analizăm oportunitatea unirii forţelor cu mai mulţi jucători inclusiv din zona farma

Investiția va ajunge la circa 5 milioane de euro, și va fi cuprinsă între 30.000-50.000 euro pe cameră. Hotelul a fost parte a lanțului hotelier Starwood Hotels & Resorts Worldwide, una dintre cele mai importante companii de ospitalitate și agrement din lume. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc a fost preluat în 2016 de Marriott Internațional.

Investiția se va face pe două parcele de teren deținute de Grand Plaza Hotel, 5.623 mp pe Calea Dorobanților și 889 mp pe Bulevardul Magheru, va avea 8 etaje și o înălțime de 35 de metri. 

Hotelul Sheraton a fost construit în locul fostului Howard Johnson, după o investiţie de 6 milioane de euro, iar procesul de transfor­mare a început încă din toamna anului 2014, când lanţul hotelier Star­wood Hotels & Resorts Worldwide (care deţine brandul Sheraton) a semnat un contract de franciză cu Grand Plaza Hotel (fostul Howard Johnson).

Istoria hotelului

În urmă cu circa 35 de ani, în centrul Capitalei, se deschidea hotelul Dorobanţi, care a atras şi brandul Pizza Hut, în 1994 fiind deschis la parterul hotelului primul restaurant din România sub acest nume. La acea vreme acţionar al hotelului era compania Grand Plaza.

Primul parteneriat cu un lanţ internaţional a fost semnat de compania care deţinea hotelul Dorobanţi în 2004. Atunci,  hotelul Dorobanţi a preluat brandul Howard Johnson, fiind renovat în urma unei investiţii de 30 de milioane de dolari. Finanţarea lucrărilor de modernizare, începute în anul 2000, a fost asigurată dintr-un credit bancar sindicalizat, acordat de BRD-SocGen şi Alpha Bank Romania pe o perioadă de opt ani.

Citește și: Economia României a crescut cu 5,6%, în T3, faţă de trimestrul doi. Scădere de 6% faţă de al treilea trimestru din 2019

În primele şase luni de funcţionare fostul hotel Howard Johnson din Capitala, raporta un grad mediu de ocupare de circa 50% și estima venituri de 6 milioane de euro pentru primul an de funcţionare. Hotelul avea un corp de clădire cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi care era iniţial proiectat pentru spaţii de birouri, însă ulterior a fost destinat unei noi săli de conferinţe.

Cei care operau brandul Howard Johnson avea în plan dezvoltarea unei reţele de franciză în România şi afilierea a încă opt hoteluri în şase ani, ceea ce nu s-a mai întâmplat însă. La acea vreme se spunea că se poartă discuţii cu proprietari ai unor hoteluri din Constanţa, Brăila şi Sibiu, pentru afilierea la Howard Johnson. România era prima ţară din Sud-Estul Europei unde a fost vândută o licenţă Howard Johnson.

Te-ar mai putea interesa și
Dispută pe trotuare în Roma între proprietarii de cafenele și șoferi
Dispută pe trotuare în Roma între proprietarii de cafenele și șoferi
Pe măsură ce Capitala Italiei încearcă să îşi repornească economia după pandemia de coronavirus, autorităţile au declanşat o dispută pentru trotuarele din oraşul etern, transmite......
Ploi torenţiale la Bucureşti, duminică după-amiaza
Ploi torenţiale la Bucureşti, duminică după-amiaza
Cerul va fi variabil în prima parte a zilei de duminică la Bucureşti, apoi instabilitatea atmosferică va fi temporar ...
Bilet la primul zbor în spațiu cu miliardarul Jeff Bezos, vândut cu 28 milioane de dolari la licitație
Bilet la primul zbor în spațiu cu miliardarul Jeff Bezos, vândut cu 28 milioane de dolari la licitație
Un loc într-o navă spaţială a Blue Origin care va efectua zborul său inaugural în spaţiu în luna iulie, avându-l ...
10 lucruri mai puțin cunoscute despre utilizatorii de căști din România
10 lucruri mai puțin cunoscute despre utilizatorii de căști din România
Huawei prezintă 10 lucruri mai puțin cunoscute despre utilizatorii de căști din România, în urma unui sondaj online ...