1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

News

Extinderea valabilității voucherelor de vacanţă emise între martie - decembrie 2019 până în decembrie 2021 va intra azi în şedinţa de Guvern

Guvernul va decide azi în ședință prelungirea emiterii de vouchere de vacanță pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021. De asemenea, va fi prelungită valabilitatea celor emise în perioada martie – decembrie 2019 și ianuarie - noiembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2021.

27 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Această măsură a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.

Un efect complementar al acestei măsuri a fost creșterea numărului de solicitări de autorizare a unităților de cazare. La nivel național, creșterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenți. 

În contextul pandemiei și al restricțiilor impuse, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achiziționate de către turiști prin vouchere de vacanță nu au putut fi derulate corespunzător de către agențiile de turism, conform clauzelor contractuale și de asemenea, nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea turiștilor și implicit restituirea sumelor achitate de către aceștia.

Condițiile cadrului legislativ actual privind circulația voucherelor de vacanță nu prevăd expres interdicția structurilor de primire turistice și/sau agențiilor de turism, în calitate de unități afiliate, de a rambursa turiștilor în numerar contravaloarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice achiziționate total sau parțial prin folosirea ca mijloace de plată a voucherelor de vacanță.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO