1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

ExxonMobil și OMV Petrom sapă o nouă sondă în Marea Neagră, în blocul Neptun

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) și OMV Petrom S.A. (OMV Petrom) au început forajul sondei de explorare Pelican South-1 pentru un nou prospect în blocul Neptun, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. 

27 oct, 2014 | ECONOMICA.net

"Platforma Ocean Endeavour forează sonda de explorare Pelican South-1 la aproximativ 155 de kilometri de țărm, în sectorul românesc al Mării Negre. nSonda Pelican South-1 va testa o nouă structură geologică în blocul Neptun. La începutul acestei luni, platforma Ocean Endeavour a finalizat forajul sondei Domino-2 iar datele obținute de sondă sunt în curs de evaluare" se arată în comunicat.

"Explorarea pentru țiței și gaze în zone unde nu au mai fost desfășurate astfel de activități este complexă și foarte detaliată, de multe ori fiind nevoie de ani pentru a fi finalizată. O înțelegere aprofundată a structurii geologice este esențială înainte de a efectua investițiile semnificative necesare pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri," a spus în comunicat John Knapp, Director General al ExxonMobil Exploration and Production Romania.

"Zona Mării Negre are un rol central în strategia noastră și alocam resurse tehnice și financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem încurajați de rezultatele bune obținute până acum, în ape de mică și mare adâncime. Cu toate acestea, mare parte a activității din zona de mare adâncime a Mării Negre este o activitate de pionierat, în zone neexplorate până acum, care implică investiții cu un grad ridicat de risc, necesitând astfel un mediu investițional stabil," a spus Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie.

ExxonMobil Exploration and Production Romania și OMV Petrom dețin fiecare 50% din sectorul de apă adâncă a blocului Neptun. ExxonMobil Exploration and Production Romania este operatorul. Primele foraje făcute acum doi ani în zonă, au evidenţiat posibilitatea unor importante zăcăminte de gaze, cifrate momentat la 84 de miliarde de metri cubi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO