Facebook a cumpărat cu 400 mil. dolari o companie fondată de doi români

Facebook a cumpărat LiveRail, anunţă Techcrunch, citând surse din piaţă. Compania se ocupă cu publicitatea video a fost înfiinţată în 2007 de Mark Trefgarne, CEO al companiei, şi de românii Andrei Dunca şi Sergiu Biriş care sunt şi co-fondatori Trilulilu.ro.
Economica.net - joi, 03 iul. 2014, 05:17
Facebook a cumpărat cu 400 mil. dolari o companie fondată de doi români

Facebook ar fi cumparat cu 400 de milioane de dolari compania LiveRail, companie care detine o cota importanta la nivel mondial privind tehnologia de video advertising pe Internet, conform Techcrunch, care citează surse din piata.

Prin aceasta achizitie, Facebook urmareste sa ocupe o pozitie mai importanta pe piata de pubicitate video si de anunturi pe internet, LiveRail avand 150 de milioane de unici in SUA si 2,4 miliarde de ad-uri in format video.

Printre clientii majori carora compania le livreaza publicitate se numara Major League Baseball, ABC Family, A & E Networks, Gannett si Dailymotion.

Una din partile cele mai interesante ale LiveRail o reprezinta platforma de licitare in timp real si de evaluare care poate deschide dinamic inventarul de anunturi video de pe site-urile cu care colaboreaza pentru a gasi cele mai bune oportunitati clientilor, scrie Hotnews.

Potrivit unei alte surse invocate de Techcrunch, suma platita de Facebook ar fi chiar mai mare cifrandu-se in jurul a 500 de milioane de dolari.

Compania are 170 de angajaţi şi furnizează lunar peste şapte miliarde de reclame video către sute de clienţi.

Veniturile Facebook au crescut cu 72% în primul trimestru din 2014, la 2,5 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor de 2,36 miliarde de dolari, pe fondul majorării semnificative a publicităţii pe platformele mobile.

Platformele mobile au reprezentat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook în primul trimestru din 2014, faţă de un 30% în perioada similară din 2013.

La sfârşitul lunii martie Facebook avea 1,28 miliarde utilizatori activi, iar 1,01 miliarde dintre aceşti utilizatori au accesat Facebook de pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile şi tabletele.

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul net al companiei americane a urcat la 642 miliarde de dolari, sau 25 de cenţi pe acţiune, de la 219 miliarde de dolari, sau 9 cenţi pe acţiune, în perioada similară din 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...