Facebook lansează în România platforma online Marketplace, pe care poţi să vinzi sau să cumperi produse

Facebook Marketplace, platforma de anunţuri online pentru vânzarea/cumpărarea de produse, a fost lansată în România.
Economica.net - vin, 10 nov. 2017, 12:35
Facebook lansează în România platforma online Marketplace, pe care poţi să vinzi sau să cumperi produse

„Veşti bune pentru utilizatorii Facebook interesaţi să cumpere sau să vândă anumite produse: Marketplace este acum disponibilă şi în România. Dezvoltată ca o alternativă a website-urilor specializate, platforma este deja funcţională în 25 de ţări din întreaga lume şi se adresează utilizatorilor obişnuiţi sau afacerilor mici”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de reţeaua socială.

Reprezentanţii Facebook au precizat că se lucrează la lansarea locală a platformei Marketplace, care va fi disponibilă în scurt timp utilizatorilor.

Facebook Marketplace este o platformă de anunţuri online pentru vânzarea şi cumpărarea de produse lansată acum un an în SUA şi disponibilă în prezent în 25 de ţări. În ultimele zile, varianta din SUA a platformei a fost actualizată cu o secţiune destinată anunţurilor imobiliare.

„Ideea dezvoltării unei astfel de platforme a pornit de la observarea unui comportament aproape traditional în rândul utilizatorilor: vânzarea şi cumpărarea pe Facebook este o activitate care a început în Facebook Groups şi s-a dezvoltat în mod considerabil. Peste 550 de milioane de oameni din întreaga lume accesează, în fiecare lună, grupuri dedicate vânzării şi cumpărării – de la familii ce locuiesc în acelaşi cartier, până la colecţionari de pe toate continentele”, se mai arată în comunicat.

Facebook Marketplace permite consultarea profilelor publice ale cumpărătorilor şi vânzătorilor, inclusiv prietenii comuni, iar reţeaua socială va afişa „produse potrivite preocupărilor utilizatorilor, disponibile la nivel local, astfel încât articolele dorite să fie cât mai uşor de găsit”.

Anunţurile de vânzare pot fi postate rapid şi pot fi distribuite pe Facebook, iar cumpărătorii şi vânzătorii pot interacţiona direct pe reţeaua socială, prin comentarii sau Facebook Messenger.

Produsele pot fi sortate în funcţie de categorie, preţ sau locaţie, iar platforma suportă modalităţi diverse de plată, inclusiv persoană la persoană.

„Transparenţa şi siguranţa sunt principalele avantaje ale Marketplace, unde atât vânzătorul cât şi potenţialul cumpărător interacţionează folosindu-şi profilul de Facebook. În plus, orice suspiciune legată de un produs poate fi raportată de către utilizatori, urmând ca echipa Facebook să verifice situaţia şi să elimine conţinutul nepotrivit”, mai precizează compania.

La nivel global, cele mai populare categorii de produse pe Facebook Marketplace sunt vehiculele, mobila şi electronicele/calculatoarele, iar oraşele cu cei mai mulţi utilizatori din afara SUA sunt Santiago de Chile, Mexico City şi Londra.

În SUA, doar în luna mai a acestui an au fost scoase la vânzare prin Marketplace 18 milioane de produse, iar din ianuarie până acum numărul de căutări pe platforma de anunţuri a Facebook s-a triplat la nivel mondial.

Numărul conversaţiilor unice purtate între un potenţial cumpărător şi un vânzător prin intermediul Marketplace a crescut cu 77%, de la lansarea platformei

Cel mai mare jucător de pe piaţa românească de anunţuri online este OLX.ro, parte a grupului sud-african Naspers, care deţine şi eMag, cel mai mare retailer online din România.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...