Facebook renunţă la Instagram Lite

Versiunea de Instagram creată pentru ţările în care traficul de date şi memoria telefonului sunt o problemă nu mai există, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 12 mai 2020, 07:06
Facebook renunţă la Instagram Lite

Facebook a retras Instagram Lite din magazinul oficial de aplicaţii pentru Android, iar utilizatorilor aplicaţiei li s-a transmis că aceasta nu mai este suportată. Utilizatorii de Instagram Lite sunt acum redirecţionaţi către aplicaţia completă.

Gigantul american nu a vrut să comenteze cu privire la motivele renunţării la aceasta şi nici la viitorul celorlalte aplicaţii Lite pe care le deţine – Facebook Lite şi Messenger Lite.

Instagram Lite a fost lansată în urmă cu doi ani şi a fost până acum disponibilă într-un număr limitat de ţări, printre care Mexic, Kenya, Peru şi Filipine.

Menirea aplicaţiei era aceea de a oferi acces la Instagram celor care folosesc telefoane cu resurse puţin şi un trafic foarte limitat de date.

În momentul lansării, Instagram Lite avea 573 KB, adică a 55-a parte din dimensiunea aplicaţiei complete. Instagram Lite oferea cele mai multe facilităţi ale aplicaţiei complete, însă nu toate. Utilizatorii nu puteau, de exemplu, să posteze video sau să comunice prin Instagram Direct.

Spre deosebire de Instagram Lite, care încă nu depăşise faza de testare, celelalte două aplicaţii similare ale companiei, Facebook Lite şi Messenger Lite, sunt disponibile la nivel global. O renunţare la acestea pare încă improbabilă.

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...