Facebook va afişa reclame chiar şi celor care folosesc extensii de tip Adblock

Facebook a anunţat că va schimba modul în care implementează reclamele, astfel încât aplicaţiile şi extensiile care blochează reclamele să nu mai funcţioneze, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 19:09
Facebook va afişa reclame chiar şi celor care folosesc extensii de tip Adblock

Fiind o companie ale cărei venituri depind de reclame, Facebook nu-şi poate permite să piardă bani de pe urma blocării acestora. Conform statisticilor, peste 200 de milioane de oameni din toată lumea folosesc o aplicaţie sau extensie de tip Adblock. Fenomenul, care a luat naştere în 2009, odată cu prima extensie Adblock pentru Firefox, a devenit notoriu abia anul trecut, când Apple a decis să permită accesul în App Store al aplicaţiilor care blochează reclamele.

Acum, Facebook va masca reclamele în codul HTML al site-ului, astfel încât acestea să nu poată fi deosebite de conţinutul obişnuit de către instrumentele de blocat reclame.

Eventual, dezvoltatorii de soluţii pentru blocarea reclamelor vor putea învinge sistemul folosit de Facebook, însă acest lucru va fi posibil doar îngreunând încărcarea paginilor, iar acesta este chiar unul dintre motivele pentru care utilizatorii apeleazează la soluţii de blocare a reclamelor. Este, într-un fel, un şantaj din partea Facebook.

Conform unui studiu realizat chiar la comanda Facebook cele mai importante trei motive pentru care utilizatorii folosesc aplicaţii de blocare a reclamelor sunt:

– Evitarea unor reclame care acoperă conţinutul sau întrerup navigarea
-Reclamele cresc timpii de încărcare a paginilor
– Riscul de infectare cu malware
– Suficient de bizar, în studiul comandat de Facebook intimitatea nu pare a fi unul din motivele principale pentru care sunt blocare reclamele.

Pentru a compensa într-un fel o decizie nepopulară, precum afişarea forţată a reclamelor, Facebook anunţă, cu această ocazie, că utilizatorii au posibilitatea blocării individuale a brandurilor şi produselor ale căror reclame nu doresc să le vadă. Acest lucru se poate face din pagina de opţiuni legate de reclame.

Opţiunea prezentată de Facebook este o pseudo-alternativă, întrucât, în cel mai bun caz, nu poate duce decât la scăderea relevanţei reclamelor afişate.

Compania americană, ca şi întreaga industrie de advertising, pot rezolva problema prin schimbarea standardelor şi găsirea unor căi mai puţin intruzive de promovare. În realitate, însă, acest lucru este mult complicat decât sună.

Utilizatorii care folosesc Facebook pe desktop în browser-ul web, vor fi întâmpinaţi în viitorul apropiat cu un anunţ în acest sens.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...