Facebook va afişa reclame chiar şi celor care folosesc extensii de tip Adblock

Facebook a anunţat că va schimba modul în care implementează reclamele, astfel încât aplicaţiile şi extensiile care blochează reclamele să nu mai funcţioneze, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 19:09
Facebook va afişa reclame chiar şi celor care folosesc extensii de tip Adblock

Fiind o companie ale cărei venituri depind de reclame, Facebook nu-şi poate permite să piardă bani de pe urma blocării acestora. Conform statisticilor, peste 200 de milioane de oameni din toată lumea folosesc o aplicaţie sau extensie de tip Adblock. Fenomenul, care a luat naştere în 2009, odată cu prima extensie Adblock pentru Firefox, a devenit notoriu abia anul trecut, când Apple a decis să permită accesul în App Store al aplicaţiilor care blochează reclamele.

Acum, Facebook va masca reclamele în codul HTML al site-ului, astfel încât acestea să nu poată fi deosebite de conţinutul obişnuit de către instrumentele de blocat reclame.

Eventual, dezvoltatorii de soluţii pentru blocarea reclamelor vor putea învinge sistemul folosit de Facebook, însă acest lucru va fi posibil doar îngreunând încărcarea paginilor, iar acesta este chiar unul dintre motivele pentru care utilizatorii apeleazează la soluţii de blocare a reclamelor. Este, într-un fel, un şantaj din partea Facebook.

Conform unui studiu realizat chiar la comanda Facebook cele mai importante trei motive pentru care utilizatorii folosesc aplicaţii de blocare a reclamelor sunt:

– Evitarea unor reclame care acoperă conţinutul sau întrerup navigarea
-Reclamele cresc timpii de încărcare a paginilor
– Riscul de infectare cu malware
– Suficient de bizar, în studiul comandat de Facebook intimitatea nu pare a fi unul din motivele principale pentru care sunt blocare reclamele.

Pentru a compensa într-un fel o decizie nepopulară, precum afişarea forţată a reclamelor, Facebook anunţă, cu această ocazie, că utilizatorii au posibilitatea blocării individuale a brandurilor şi produselor ale căror reclame nu doresc să le vadă. Acest lucru se poate face din pagina de opţiuni legate de reclame.

Opţiunea prezentată de Facebook este o pseudo-alternativă, întrucât, în cel mai bun caz, nu poate duce decât la scăderea relevanţei reclamelor afişate.

Compania americană, ca şi întreaga industrie de advertising, pot rezolva problema prin schimbarea standardelor şi găsirea unor căi mai puţin intruzive de promovare. În realitate, însă, acest lucru este mult complicat decât sună.

Utilizatorii care folosesc Facebook pe desktop în browser-ul web, vor fi întâmpinaţi în viitorul apropiat cu un anunţ în acest sens.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...