Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria: Procentul veniturilor de la CNAS în cifra noastră de afaceri este stabil şi se menţine în jur de 10% pe an

"Procentul veniturilor de la CNAS în cifra noastră de afaceri este stabil şi se menţine în jur de 10% pe an. Principalele provocări pe care le avem în interacţiunea cu autorităţile sunt cele legate de birocraţia din sistem, timpii lungi de aşteptare şi de aprobare a unor decizii sau autorizaţii, dar mai ales lipsa de predictibilitate şi stabilitate legislativă", a declarat Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria, într-un interviu acordat publicaţiei Economica.net.
Cristina Şomănescu - mar, 17 mai 2022, 06:12
Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria: Procentul veniturilor de la CNAS în cifra noastră de afaceri este stabil şi se menţine în jur de 10% pe an

Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria, al doilea jucător din piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră, a vorbit, într-un interviu acordat pentru Economica.net, despre investiţii, despre relaţia cu CNAS din perspectiva contractelor încheiate de furnizor cu Casele de Asigurări de Sănătate din ţară, despre ponderea infecţiilor nosocomiale, dar şi despre direcţiile de dezvoltare ale reţelei de sănătate.

Economica.net: Care e valoarea investiţiilor planificate pentru anul 2022?

Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria: În anul 2022 vom păstra investiţiile la un nivel similar (anului trecut n. red. ): aproximativ 20 de milioane de euro. Vom continua să investim în oraşele medii din România, atât în infrastructură, în echipamente performante, cât şi în specializarea medicilor pentru a trata afecţiuni din ce în ce mai complexe.

Economica.net: Cu ce afaceri nete estimaţi că veţi încheia anul 2022?

Fady Chreih: Reţeaua de sănătate Regina Maria a păstrat şi în 2021 un ritm de creştere de două cifre faţă de anul anterior, ajungând până la 280 de milioane de euro cifră de afaceri, în creştere cu 18% (faţă de valoarea anului 2020 n. red. ) – o creştere organică. Estimăm că reţeaua va avea o creştere similară, tot de două cifre, şi în 2022.

Economica.net: Câte infecţii nosocomiale s-au înregistrat în reţeaua de sănătate Regina Maria în anul 2021?

Fady Chreih: Benchmark-ul internaţional pentru infecţii nosocomiale este, în medie, de 3%, în timp ce în spitalele din reţeaua noastră acest procent este de aproximativ 0,5%.

Economica.net: Care estimaţi că vor fi liniile de afaceri ale reţelei Regina Maria, care vor avea cele mai mari creşteri în anul 2022 faţă de valorile înregistrate în anul 2021?

Fady Chreih: După cum arată primul trimestru al acestui an, estimăm creşteri pentru toate diviziile reţelei de sănătate Regina Maria: abonamente, spitale, policlinici, laborator și imagistică. Pe zona de abonamente, observăm un interes crescut al angajatorilor pentru tot ce ţine de wellbeing și de sănătatea emoțională a angajaților. De aceea, alături de partenerii noştri corporate, continuam să dezvoltăm programe și pachete dedicate pe această zonă, în special prin proiectul Corporate Sano și prin integrarea clinicii Oana Nicolau. Realizăm investiții semnificative și în divizia de laboratoare, care se extinde într-un ritm fulminant la nivelul întregii ţări. (…) Viitorul medicinei va fi despre digitalizare și inteligență artificială și este nevoie ca și în țara noastră să avem discuții concrete despre aceste transformări și să ne asigurăm că sistemul, dar mai ales legislaţia țin pasul cu inovațiile medicale din lume.

Economica.net: Care sunt diviziile care au avut cele mai mari creşteri în anul 2021 faţă de nivelurile din anul 2020? Cum explicaţi aceste creşteri?

Fady Chreih: În 2021, segmentul abonamentelor medicale Regina Maria a crescut cu peste 15% în comparație cu anul precedent, la fel și frecvența de accesare și utilizare a serviciilor incluse în pachetele medicale. Companiile au optat pentru abonamente mai scumpe, premium, cu mai multe servicii incluse, atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora, tendință care a debutat în 2020 și care se va accentua și în perioada următoare. Foarte important, doar în ultimul an au intrat în portofoliul rețelei peste 1.000 de astfel de companii care nu mai oferiseră până atunci beneficii de sănătate angajaților. În prezent gestionăm un portofoliu de 8.600 de companii, cu 711.000 de abonamente medicale. Județele cu cei mai mulți abonați sunt București, Brașov, Cluj, Timiș, Dolj, Iași, Mureș, Constanța. Creșteri importante au avut și celelalte divizii ale reţelei Regina Maria – policlinici, spitale, laborator și imagistică – semn că românii au reînceput să vină la medic.

Cei mai mari jucători din piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră sunt MedLife, reţeaua de sănătate Regina Maria, Medicover şi Sanador.

Citeşte şi:

 

Te-ar mai putea interesa și
Peste 4.600 de locuri din București nu au apă caldă sau nu primesc apă caldă în parametri
Peste 4.600 de locuri din București nu au apă caldă sau nu primesc apă caldă în parametri
Peste 4.600 de blocuri din București nu au apă caldă sau nu primesc apă caldă în parametri, arată datele Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) SA, centralizate de......
59.000 de vehicule Tesla Model Y și Model 3 au probleme cu sistemul eCall
59.000 de vehicule Tesla Model Y și Model 3 au probleme cu sistemul eCall
Autoritatea Federală pentru Transport din Germania (Kraftfahrt-Bundesamt – KBA) a solicitat o chemare la service pentru ...
Accizele pentru ţigarete, alcool şi băuturi alcoolice vor creşte de la 1 august 2022
Accizele pentru ţigarete, alcool şi băuturi alcoolice vor creşte de la 1 august 2022
Majorarea accizelor pentru alcool şi băuturi alcoolice se va face începând cu 1 august 2022, având în vedere că nivelul ...
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea ...