1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Imobiliare

Familia Micşunescu vrea să construiască un bloc de 11 etaje lângă Parcul Natural Văcăreşti

Compania Vlad Exim, controlată de familia Micșunescu, cunoscută ca distribuitor de băuturi alcoolice şi nonalcoolice, vrea să dezvolte un bloc de apartamente de 11 etaje cu spațiu comercial la parter, pe un teren de 2.342 mp din apropierea Parcului Natural Văcărești, în fața proiectului rezidențial Asmita Gardens.

21 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Proiectul se află încă în etapa obținerii tuturor autorizațiilor și prevede un POT maxim de 70% și un CUT maxim de 4,5.

Blocul dezvoltat de familia Micșunescu va avea o înălțime de 45 de metri, iar proiectarea e asigurată de firma de arhitectură Cumulus și va include în jur de 50 de apartamente.

Compania Vlad Exim, controlată de fa­milia Micşunescu, a finalizat acum circa patru ani o clădire ce cuprindea birouri, spa­­ţii comer­cia­­le şi de ser­vi­cii în zona Pia­­ţa Su­dului din Ca­pi­tală, în apro­piere de centrul comercial Sun Plaza. 

Valoarea investiţiei în clădirea de circa 5.000 de metri pătraţi se ridică la peste trei mililioane de euro, în contextul în care com­pania avea deja terenul aflat în su­dul Capitalei, pe care anterior a func­ţio­nat un spaţiu comercial cu un super­mar­ket şi o farmacie.
 
Clădirea găzduiește o unitate MaxBet, un centru me­di­cal Hiperdia, un cabinet de sto­ma­to­logie şi unul de radiologie dentară, o sală de evenimente, în timp ce pe partea de birouri imobilul va avea drept chiriaşi compania Blue Point, un furnizor local de servicii de tip call-center, respectiv Altimex, com­panie românească care activează în do­meniul echipamentelor de climatizare.
 
La sfârșitul lui decembrie 2019, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (atât vechi, cât și noi) a ajuns la 1.341 de euro pe metru pătrat util, valoare care marchează o creștere de 1,6% față de finele lui noiembrie, când o asemenea unitate locativă putea fi achiziționată, în medie, cu 1.320 de euro pe metru pătrat util.
 
Comparativ cu perioada similară a anului anterior, când pretențiile vânzătorilor se situau la 1.239 de euro pe metru pătrat util, nivelul de preț valabil la început de 2020 este cu 8,2% mai ridicat.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO