1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

News

FAN Courier estimează afaceri de 275 milioane lei în acest an, mai mari cu aproape 14%

Compania de curierat FAN Courier a anunţat că estimează afaceri de 275 milioane lei în acest an, în creştere cu 13,7% faţă de 2012, când rulajul s-a plasat la 241,7 milioane lei potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

10 dec, 2013 | Mediafax

"Motorul principal de creştere, al nostru, dar şi al pieţei, este reprezentat de vânzările online", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Adrian Mihai, business development manager şi unul dintre proprietarii companiei.

Reprezentanţii FAN Courier au arătat că rulajul s-a plasat la 225 milioane lei în primele zece luni, precizând că traficul cel mai ridicat se înregistrează constant în perioada noiembrie şi decembrie a fiecărui an.

Astfel, comenzile de Black Friday şi din preajma Crăciunului sunt în medie cu 20-25% mai ridicate faţă de o lună obişnuită.

Compania estimează un avans de 10% al afacerilor anul viitor, într-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei naţionale şi reducerea impactului negativ generat de creşterea costurilor de transport.

Investiţiile FAN Courier au totalizat 7 milioane euro în acest an, depăşind bugetul iniţial de 4,5 milioane euro, fondurile fiind utilizate, printre altele, pentru echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie.

În cei 15 ani de activitate, investiţiile companiei de curierat s-au ridicat la aproximativ 50 milioane euro.

Potrivit datelor FAN Courier, piaţa de curierat va înregistra un avans de 10% în acest an, de la 250 milioane euro în 2012. Printre competitorii companiei se numără DHL, TNT, UPS sau Cargus. Cel mai mare operator este compania de stat Poşta Română.

FAN Courier a fost înfiinţată în 1998 şi este deţinută de trei persoane fizice, respectiv Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai. FAN Courier are peste 16.000 de clienţi şi o flotă auto care depăşeşte 1.650 de vehicule.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO