1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Fantoma Parisului bântuie China. Ce-a ajuns oraşul care a copiat capitala franceză. Galerie FOTO

Tianducheng, oraşul care trebuia să fie o replică fidelă a Parisului, a ajuns astăzi un oraş fantomă, potrivit presei internaţionale. Pe bulevardele „pariziene“ ale oraşului şi pe sub copia turnului Eiffel trăiesc circa 2.000 de locuitori, care se confruntă cu mari probleme edilitare. Nici alte copii de oraşe europene nu o duc mai bine.

04 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Parisul situat la numai câteva ore de mers cu maşina de Shanghai este, deocamdată dovada eşecului imobiliar pe care, printre altele se bizuie boom-ul economic chinez.

Tianducheng a fost conceput în 2007, ca o copie exactă a capitalei Franţei. Include şi o replică la scară de trei ori mai mică a Turnului Eiffel, câteva din marile bulevarde pariziene şi clădiri mutate parcă de pe acestea, care ar putea găzdui de 50 de ori mai mulţi locuitori decât cei 2.000, care îl animă în prezent, potrivit Messynessychic.com, care a furnizat şi unele dintre fotografiile din album.

Mai multe imagini fantomatice ale copiilor de oraşe europene, printe care şi o porţie din Londra, în albumul articolului.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO