1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

FAO: Preţurilor alimentelor la nivel mondial a scăzut în aprilie pentru a treia lună consecutiv

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a scăzut în aprilie pentru a treia lună consecutiv, deoarece s-au ieftinit toate materiile prime agricole, cu excepţia cărnii, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), citată de Reuters.

04 mai, 2017 | Agerpres

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În aprilie, acest indice s-a situat la 168 de puncte, în scădere cu 1,8% faţă de luna precedentă.

Indicele FAO a scăzut în ultimii cinci ani din cauza supraproducţiei, a încetinirii economiei globale şi a aprecierii dolarului. Pe pieţele internaţionale, alimentele încă sunt cu 10% mai scumpe comparativ cu aprilie 2016, în urma majorării preţurilor la cereale, explică FAO.

Preţul cărnii de porc a crescut în urma cererii solide din UE şi a vânzărilor mai ridicate din China şi Coreea de Sud, în timp ce preţul cărnii de ovine a urcat datorită cererii sezoniere.

Potrivit FAO, luna trecută, preţul zahărului a scăzut cu 9,1%, pe fondul estimărilor privind o producţie mai mare în Brazilia.

În paralel, FAO şi-a îmbunătăţit joi estimările privind producţia mondială de cereale în sezonul 2017- 2018, până la 2,599 miliarde tone, în timp ce producţia globală de grâu ar urma să ajungă la 740 de milioane de tone, uşor sub nivelul record de anul trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO