1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Fed a menţinut dobânda de politică monetară în intervalul 2,25%-2,5%

Banca centrală americană (Federal Reserve-Fed) a lăsat miercuri nemodificată dobânda de politică monetară şi a anunţat în mod explicit că va da dovadă de răbdare în ceea ce priveşte o nouă majorare a costului creditului având în vedere încetinirea economiei mondiale şi absenţa unei accelerări a inflaţiei, informează AFP.

31 ian, 2019 | Agerpres

În comunicatul publicat la finalul reuniunii de două zile, Comitetul de politică monetară de la Fed a anunţat că a decis să menţină dobânda de referinţă în intervalul 2,25% - 2,5%. "Având în vedere evoluţiile economice şi financiare globale precum şi presiunile inflaţioniste limitate, comitetul va da dovadă de răbdare atunci când va decide viitoarele ajustări", se arată în comunicatul de presă.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că argumentele în favoare unei noi majorări a costului creditului s-au diminuat în ultimele săptămâni, în condiţiile în care nici inflaţia şi nici stabilitatea financiară nu sunt considerate a fi în pericol. Powell a insistat pe traiectoriile diferite înregistrate în prezent de o economie americană încă solidă şi o economie mondială care încetineşte şi a subliniat că noua abordare a Fed este una de tip "aşteaptă şi vezi".

Pieţele bursiere au salutat noua abordare a Fed, indicele Dow Jones încheind şedinţa în creştere cu 1,77%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. "Fed a dat pieţelor ceea ce îşi doreau: nicio majorare şi un indiciu clar că este nevoie de schimbarea condiţiilor înainte să majoreze din nou dobânzile", a concluzionat economistul Joel Naroff.

Anul tecut, Rezerva Federală a majorat dobânzile de patru ori, inclusiv în luna decembrie, când a semnalat că ar putea adopte două noi majorări în cursul anului 2019. Însă în ultima perioadă perspectivele economice s-au înrăutăţit ca urmare a volatilităţii de pe pieţele financiare şi a semnalelor că ritmul de creştere încetineşte peste hotare, inclusiv în China şi zona euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO