1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Fed a respins planurile Citigroup de acordare de dividende, în 2014

Rezerva Federală a SUA (Fed) a respins planurile Citigroup şi ale altor patru bănci privind acordarea de dividende acţionarilor pe motiv că instituţiile au înregistrat deficienţe în timpul derulării testelor anuale de stres, transmit CNBC şi Reuters.

27 mar, 2014 | Agerpres

Alte instituţii ale căror planuri au fost respinse de Fed sunt Zions Bancorp şi diviziile din SUA ale HSBC, RBS şi Santander.

'Deşi Citigroup a înregistrat în ultimii ani progrese considerabile în îmbunătăţirea managementului riscului şi a practicilor de control, planurile privind capitalul din 2014 reflectă o serie de deficienţe în practicile de planificare a capitalului, inclusiv în domeniile identificate anterior ca cerând o atenţie suplimentară, dar care nu au fost suficient îmbunătăţite', se arată într-un comunicat al Rezervei Federale a SUA.

Miercuri seara, acţiunile Citi au scăzut la bursa de la New York cu 4,5%, în urma deciziei Fed.

Citi solicitase permisiune pentru dividende lunare de 5 cenţi pe titlu şi un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 6,4 miliarde de dolari. Astfel, Citi va continua programul cu dividende trimestriale în valoare de 0,01 dolari per titlu.

'Nu mai este nevoie să spunem că suntem profund dezamăgiţi de decizia Fed privind acţiunile solicitate de noi', a declarat şeful băncii, Michael Corbat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO