1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Fed: Economia SUA creşte într-un ritm uşor spre moderat

Înăsprirea pieţei forţei de muncă se menţine în SUA deoarece oamenii de afaceri nu reuşesc să găsească angajaţi calificaţi iar ritmul de creştere al salariilor este modest, se arată în studiul "Cartea bej", publicat miercuri de Rezerva Federală a SUA (Fed), transmit Xinhua şi Reuters.

18 apr, 2019 | Agerpres

Studiul se bazează pe informaţiile colectate de cele 12 districte regionale ale Fed.

"Activitatea economică a crescut într-un ritm uşor spre moderat în martie şi la începutul lui aprilie. Unele districte au raportat o oarecare întărire a creşterii economice. Salariile au crescut moderat în majoritatea districtelor atât pentru angajaţii calificaţi cât şi pentru cei calificaţi, doar trei districte raportând un uşor avans al salariilor", apreciază Rezerva Federală a SUA.

Oamenii de afaceri din unele districte au raportat că nu reuşesc să găsească angajaţi calificaţi, în special în industrie şi construcţii. Companiile au răspuns la înăsprirea pieţei forţei de muncă prin majorarea bonusurilor şi a pachetelor de beneficii, alături de o creştere modestă a salariilor, se arată în raport.

Producţia agricolă din unele districte din Midwest (Vestul mijlociu al Statelor Unite ale Americii) este afectată de inundaţii şi de condiţiile meteo nefavorabile, care au afectat infrastructura şi au provocat pierderi fermierilor.

Informaţiile din "Cartea bej" vor fi folosite la următoarea şedinţă de politică monetară a Fed, din 30 aprilie - 1 mai, unde se va decide ce se va întâmpla cu rata dobânzii. Analiştii se aşteaptă la menţinerea ratei dobânzii.

În ianuarie, Comitetul de politică monetară al Fed a decis să menţină dobânda de referinţă în intervalul 2,25% - 2,50%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO