1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Fed nu intenţionează să majoreze dobânda de bază până în luna aprilie 2015

Banca centrală a SUA a încheiat, miercuri, ultima sa reuniune de politică monetară din acest an fără a modifica dobânda de referinţă, iar preşedintele Fed, Janet Yellen, a spus că acest lucru este puţin probabil să se producă înainte de luna aprilie a anului următor, transmite AFP.

18 dec, 2014 | Agerpres

La sfârşitul unei reuniuni de două zile, Comitetul de politică monetară de la Fed (Federal Reserve) a anunţat că a decis să menţină dobânda de referinţă la un nivel cuprins între 0% şi 0,25%, nivel la care staţionează din luna decembrie 2008, scrie Agerpres.

Spre deosebire de aşteptările pieţelor, Banca centrală a SUA şi-a respectat promisiunea că va menţine costul creditului la un nivel apropiat de zero 'pentru o perioadă considerabilă de timp, în special dacă prognozele de inflaţie continuă să fie inferioare obiectivului de 2% pe termen lung'.

Preşedintele Fed, Janet Yellen, a afirmat într-o conferinţă de presă, că exclude a priori o primă majorare a dobânzii de bază înainte de reuniunea din 17-18 martie 2015, adăugând că o decizie de creştere a dobânzilor va depinde de datele economice.

Separat, Fed şi-a îmbunătăţit prognozele trimestriale de creştere economică şi şomaj. Produsul Intern Brut al SUA ar urma să crească cu 2,3% până la 2,4% în ritm anual în ultimul trimestru al acestui an. De asemenea, rata şomajului ar urma să continue să scadă în 2015 până la 5,2% - 5,3%, de la 5,8% în 2014.


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO