Fermierii au la dispoziţie 680 de milioane de euro fonduri UE prin programul PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide pe 3 mai sesiunile de primire a proiectelor de investiţii finanţate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul naţional, dar şi pentru zona ITI Delta Dunării, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 28 apr. 2017, 09:12
Fermierii au la dispoziţie 680 de milioane de euro fonduri UE prin programul PNDR 2020

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană, totalizează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investiţiilor din zona ITI Delta Dunării.

‘Una din priorităţile Guvernului României este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiţii pentru toate submăsurile de finanţare din Program care se adresează beneficiarilor privaţi. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiţie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesaţi şansa de a dezvolta o investiţie în mediul rural, cu fonduri din PNDR’, a declarat Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR, citat în comunicat.

Astfel, în intervalul 3 mai 2017, ora 9:00 – 31 iulie 2017, ora 17:00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru 13 submăsuri din cadrul acestui program.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, AFIR lansează şi sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis ‘Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole’ aferentă sM 4.2.

‘Menţionăm că depunerea proiectelor se realizează online pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se vor lansa în curând. Totodată, toţi cei interesaţi să dezvolte investiţii în domeniul agricol, pomicol şi în cel non-agricol pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secţiunea ‘Investiţii PNDR”, se precizează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres, scrie AFP....
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat de-a dreptul, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat ...
Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale ...
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, ...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...