FGDB nu mai are obligaţii de plată în numele băncilor intrate în faliment în perioada 1999 – 2006

Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) şi-a încheiat legal obligaţiile de plată a compensaţiilor către deponenţii garantaţi ai celor şapte bănci comerciale din România, care au intrat în faliment în perioada 1999 - 2006, plătind despăgubiri în sumă de peste 512 milioane lei, au anunţat, luni, reprezentanţi ai FGDB.
Economica.net - lun, 17 mart. 2014, 12:40
FGDB nu mai are obligaţii de plată în numele băncilor intrate în faliment în perioada 1999 - 2006

FGDB a fost implicat, începând cu anul 1999, în calitate de creditor, în derularea procedurii de faliment la Banca ‘Albina’, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor (BIR), Banca ‘Columna’, Nova Bank, Banca Română de Scont (BRS) şi Banca Turco – Română (BTR).

‘În prezent, FGDB nu mai are nicio obligaţie de plată a compensaţiilor către deponenţii garantaţi ai băncilor în faliment, ultima obligaţie a Fondului pentru astfel de plăţi expirând, conform legii, în luna ianuarie 2010. Posibilităţile de recuperare a creanţelor şi de valorificare a activelor sunt din ce în ce mai reduse ca urmare a apropierii tot mai evidente a băncilor în faliment de faza finală a activităţii de lichidare, fapt confirmat şi de închiderea procedurii falimentului Băncii ‘Albina’ la sfârşitul anului 2012, prima închidere a unui faliment bancar în care Fondul a fost implicat’, arată un comunicat remis AGERPRES.

Începând cu anul 1999, FGDB a efectuat, conform legii, plăţi de compensaţii deponenţilor garantaţi ai celor şapte bănci intrate în faliment în perioada 1999 – 2006 în sumă de 512,24 milioane lei, din care a recuperat 174,49 milioane lei (34,1%) până la 31 decembrie 2013.

Volumul total al încasărilor realizat la data de 31 decembrie 2013 de cinci bănci în faliment a fost de 452 milioane lei, mai mare cu 3,9 milioane lei (circa 0,9%) faţă de 31 decembrie 2012.

Te-ar mai putea interesa și
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului 2024 dacă Statele Unite nu îi......
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...