1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 24 º

News

Fiat îşi mută sediul în Olanda

Grupul auto italian Fiat îşi va schimbarea denumirea în Fiat Chrysler Automobiles NV, odată cu preluare tuturor acţiunilor constructorului auto american Chrysler, urmând ca sediul legal al noii companii să fie în Olanda, iar sediul fiscal în Marea Britanie, a decis miercuri consiliul de administraţie de la Fiat, transmite AFP.

29 ian, 2014 | Agerpres

Totodată, a fost dezvăluit şi noul logo al companiei, format din literele FCA (Fiat Chrysler Automobiles) scrise cu litere albastre, o alegere destinată să reflecte amploarea globală a grupului fără a renunţa însă rădăcinile italiene, explică Fiat.

'Astăzi începe un nou capitol în istoria noastră', a declarat preşedintele Fiat, John Elkann. Fuziunea dintre Fiat şi Chrysler reuneşte 'două organizaţii care au fiecare o mare istorie în industria auto şi atuuri geografice diferite, dar complementare', adaugă John Elkann.

'Putem spune că am reuşit să punem baze solide pentru un constructor mondial de talia celor mai buni concurenţi ai noştri', a apreciat la rândul său directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne.

Fiat Chrysler Automobiles va fi al şaptelea mare constructor auto mondial. Acţiunile sale vor fi cotate în principal la bursa de la New York, iar secundar la Milano. Reorganizarea 'într-un constructor auto mondial integrat nu va avea impact asupra uzinelor şi efectivelor, în special a celor din Italia', a promis grupul Fiat.

De asemenea, Consiliul de Administraţie de la Fiat a anunţat că nu va acorda dividende pentru anul 2013, dorind să păstreze un nivel de lichiditate adecvat după preluarea restului acţiunilor la Chrysler. În prezent, Fiat deţine 100% din acţiunile Chrysler după ce la finele anului trecut a plătit 4,35 miliarde de dolari pentru preluarea restului de 41,46% din acţiunile Chrysler.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO