1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Fifor: Legea Minelor, cea a Apelor Minerale şi cea a Redevenţelor, vor fi supuse consultării publice până la 1 septembrie

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a anunţat duminică, la Abrud, că intenţionează ca până la 1 septembrie să supună dezbaterii publice Legea Minelor, cea a Apelor Minerale şi legea privind redevenţele. 

30 iul, 2017 | Agerpres

''Prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pe care îl vom lansa începând cu anul viitor încercăm să investim în companii cu capital românesc. Pe de o parte, în cele care pleacă de la greenfield, de la firul ierbii, pe de altă parte în investiţiile brownfield, şi aici ministerul nostru are un program special de inventariere a siturilor din zona minieră. De asemenea, în săptămânile imediat următoare, noi avem intenţia ca undeva până la 1 septembrie, să venim cu legea minelor, o lege care va reglementa foarte multe chestiuni în domeniul mineritului, şi, totodată, tot până la 1 septembrie vom veni şi cu Legea apelor minerale'', a explicat ministrul Fifor, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă legea minelor ar putea însemna un nou început pentru Roşia Montană, ministrul a precizat faptul că se aşteaptă finalizarea litigiului.

''Aşteptăm să vedem cum se finalizează acest litigiu şi vom discuta. Cât priveşte legea minelor, da, este o parte dedicată ideii redeschiderii unor exploatări miniere, dar o să îmi permit să vă rog să ne lăsaţi să ieşim cu draftul în consultare publică în dezbatere şi atunci o să discutăm punctual pe fiecare capitol al legii minelor'', a adăugat Fifor.

El a reamintit că în şedinţa Executivului de joi a fost discutat programul geologic naţional. ''Toate acestea se întrepătrund pentru ca ministerul economiei să aibă un pachet legislativ în septembrie, la debutul sesiunii parlamentare, pachet asumat prin programul de guvernare. Subliniez, dacă mai e nevoie, faptul că ne dorim în guvernarea noastră încurajarea şi dezvoltarea companiilor cu capital românesc'', a mai spus Fifor.

De asemenea, ministrul a explicat că în lucru se află şi legea redevenţelor. ''Sperăm ca, tot până la 1 septembrie, să putem veni în consultare publică şi cu această lege. E o discuţie tehnică în momentul de faţă. Încercăm să nu mărim redevenţele. Discutăm, de fapt, de un pachet fiscal, pentru că prin programul de guvernare aşa s-a formulat, dacă vreţi o inventariere a tuturor redevenţelor în momentul de faţă. Este o chestiune foarte, foarte tehnică'', a punctat demnitarul.

Mihai Fifor s-a aflat duminică la Abrud, unde au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 40 de ani de activitate a unicului producător de cupru din România, Cupru Min, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO