Finanţare europeană de şase milioane de euro pentru 122,5 kilometri de piste de biciclete, în Arad

Primăria Arad a obţinut o finanţare europeană de peste şase milioane de euro pentru amenajarea de piste de biciclete pe o lungime de 122,5 kilometri, semnarea contractului având loc miercuri, iar implementarea trebuie să se facă în cel mult 20 de luni, informează MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 18 dec. 2013, 12:38
Finanţare europeană de şase milioane de euro pentru 122,5 kilometri de piste de biciclete, în Arad

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat, la Primăria Arad, un contract de finanţare pentru un program care vizează amenajarea a 122,5 kilometri de piste pentru biciclişti, valoarea sumei alocate acestor investiţii fiind de 27.875.504 lei, din care 27.317.994 reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene, adică peste şase milioane de euro.

Fondurile sunt obţinute prin Regio – Programul Operaţional Regional.

Primarul a spus că pistele vor fi amenajate pe cele mai importante artere rutiere şi străzi din oraş, perioada de implementare a proiectului fiind de 20 de luni, din care cel mult patru luni înseamnă perioada de organizare a licitaţiei şi semnare a contractului pentru lucrări.

„Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din ţară. E vorba de o reţea care nu înseamnă doar să trasăm cu vopsea nişte direcţii, ci să punem în practică un studiu de trafic realizat de o companie germană. Pe perioada execuţiei, pe măsură ce realizăm piste, vom da drumul la trafic”, a declarat Falcă.

Municipalitatea estimează că, prin realizarea acestui proiect, numărul utilizatorilor de biciclete ca mijloc de transport va creşte cu zece procente.

Pistele vor fi realizate atât pe trotuare, cât şi pe partea carosabilă, urmând să aibă o lăţime cuprinsă între 1,2 şi 2 metri.

Primăria Arad mai are în derulare un proiect pentru construirea unei piste de biciclişti cu o lungime de aproape 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere ale oraşului şi va ajunge până la Pădurea Ceala, o importantă zonă de agrement, investiţia fiind de nouă milioane de lei, bani de la bugetul local. La acest proiect, procedurile de contractare a lucrărilor sunt aproape de finalizare.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...