1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au atras, marţi, 31 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 31 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 514,4 milioane de lei, la o dobândă de 3,75% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 57 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), preluate de Agerpres.

19 mai, 2020 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 31 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna mai 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,065 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 115 milioane de lei mai mare faţă de cea programată pentru luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO