1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au atras, vineri, 120 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 120 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 810,8 milioane de lei, la o dobândă de 3,66% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 31 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), preluate de Agerpres.

17 ian, 2020 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 120 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte strict pentru această sumă.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mică cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO