1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au deschis ultima emisiunile de titluri de stat pentru populaţie din acest an. Dobânzile ajung până la 5%

Românii pot subscrie începând de astăzi, 2 decembrie, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi 5%. Veniturile sunt neimpozabile, potrivit ordinului dat de Ministerul Finanţelor privind emisiunile aferente lunii decembrie. Spre deosebire de celelalte emisiuni de titluri din cadrul programului Tezaur, luna decembrie aduce ca noutate titlul de stat cu scadenţă de 5 ani, unde dobânda ajunge până la 5%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 - 20 decembrie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.subscrierile realizate prin intermediul subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale „Poșta Română" S.A., pot fi realizate în fiecare zi din cuprinsul perioadei de subscriere. Totuşi, în mediul urban perioada de subscriere se încheie mai devreme cu o zi lucrătoare decât ultima zi a perioadei de subscriere. În mediul rural subscrierea se încheie mai devreme cu două zile lucrătoare decât ultima zi a perioadei de subscriere.

Valoarea minimă a unei subscrieri este de 1 leu, reprezentând prețul de emisiune al unui titlu de stat. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Fondurile obținute de Ministerul Finantelor Publice în calitate de emitent ca urmare a emisiunii de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Peste 50.000 de români au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent, potrivit unei declaraţii mai vechi a fostului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO