1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au împrumutat 500 de milioane de lei de la bănci, conform programării, la un randament mediu de 2,54% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat pe patru ani şi două luni, la un randament mediu de 2,54% pe an.

19 ian, 2017 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au transmis oferte în sumă totală de 926,3 milioane de lei.

Vineri va avea loc o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

MFP a planificat împrumuturi de 3,415 miliarde de lei de la băncile comerciale în ianuarie 2017, din care 3,1 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 315 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza în ianuarie două licitaţii de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 500 de milioane de lei fiecare, în 9 şi 19 ianuarie.

De asemenea, vor fi organizate cinci licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,1 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO