1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au împrumutat 500 milioane de lei de la bănci, la un randament mediu de 4,06% pe an, maturitate de noua ani şi cinci luni

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat joi 500 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 114 luni, la un randament mediu de 4,06% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

22 aug, 2019 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 844,5 milioane de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în august 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iulie, împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO