1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au împrumutat joi 500 de milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu scadenţa reziduală la trei ani şi jumătate, la un randament mediu de 2,23% pe an.

24 sep, 2015 | Agerpres

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de peste 1,35 miliarde de lei.

Vineri va fi organizată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit în licitaţia de joi.

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 3,845 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna septembrie, din care 3,5 miliarde de lei prin opt licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 - 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 - 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni benchmark.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO