1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci în luna octombrie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, în luna octombrie, peste 4,08 miliarde lei de la băncile comerciale prin nouă licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, peste nivelul programat, de 3,945 miliarde lei.

29 oct, 2014 | Agerpres

Miercuri, la ultima operaţiune cu titluri de stat din luna octombrie, Trezoreria a împrumutat 75 de milioane de lei, aceasta fiind o sumă suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de marţi, când Trezoreria a atras 500 de milioane de lei, la un randament de 2,57%. La sesiunea de oferte necompetitive de vineri, băncile au subscris oferte de 122,3 milioane lei.

Pe parcursul lunii octombrie, MFP s-a împrumutat la randamente medii cuprinse între 1,90%, în cazul a două emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenţe la şapte şi, respectiv, 11 luni, şi 3,93%, în cazul unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţa la 124 de luni.

Tot în octombrie, România a împrumutat 1,5 miliarde euro de pe piaţa externă de capital, prin obligaţiuni cu maturitatea de 10 ani. În octombrie 2014, România a emis pentru prima dată obligaţiuni în euro pe piaţa externă de capital la o rată a dobânzii sub 3%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO