1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Finanţele se vor împrumuta de 4 miliarde de lei, în decembrie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a programat, în luna decembrie, împrumuturi de 3,99 miliarde lei de la băncile comerciale, prin patru emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark şi două de certificate de trezorerie cu discount, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

01 dec, 2013 | Agerpres

Pentru emisiunile de obligaţiuni au fost prevăzute şi sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

Prima licitaţie va avea loc pe 2 decembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount în sumă de 800 milioane lei şi scadenţa la 182 de zile. Aceasta va fi urmată pe 5 decembrie de o licitaţie pentru obligaţiuni benchmark în sumă de 500 milioane lei şi maturitatea la cinci ani, care va avea o sesiune suplimentară de 50 milioane lei.

Pe 9 decembrie este programată licitaţie pentru obligaţiuni în sumă de 500 miliarde lei şi maturitatea la şapte ani, cu sesiune suplimentară pentru 50 milioane lei, iar pe 12 decembrie una pentru obligaţiuni de 300 milioane lei şi maturitatea la trei ani, cu sesiune suplimentară pentru 30 milioane lei.

În data de 16 decembrie a fost programată licitaţie pentru o emisiune de certificate în sumă de 1,1 miliarde lei, cu scadenţa la 364 zile, în timp ce pe 19 decembrie licitaţie pentru o emisiune de certificate de 600 milioane lei, maturitatea la trei ani, cu sesiune suplimentară pentru 60 milioane lei.

MFP a programat să atragă de la băncile locale un volum indicativ între 13 şi 15 miliarde de lei, în ultimul trimestru al anului 2013.

Din volumul indicativ de împrumuturi, certificatele de trezorerie reprezintă 2,5 - 4 miliarde lei (20-25%), iar diferenţa - obligaţiuni de tip benchmark cu maturităţi standard la 3, 5, 7 şi 10 ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO