1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Finanţele vor să emită în octombrie titluri de stat în valoare de 4,75 mld. lei şi 150 milioane euro

Ministerul Finanţelor Publice a programat pentru luna octombrie opt emisiuni de titluri de stat în valoare cumulată de 4,75 miliarde lei şi, respectiv, de 150 milioane euro, în condiţiile în care în această lună ajung la scadenţă titluri de 6,1 miliarde lei.

02 oct, 2013 | Mediafax

Primele licitaţii din această lună vor fi organizate joi, pentru două emisiuni de obligaţiuni, cu scadenţa la 5 şi 10 ani. Administratorii datoriei publice intenţionează să atragă câte 500 milioane lei prin fiecare emisiune.

Finanţele au mai programat în octombrie două licitaţii pentru certificate de trezorerie, tilurile având maturitatea la un an şi la şase luni.

De asemenea, Trezoreria vrea să vândă obligaţiuni în euro, pe trei ani, în valoare de 150 milioane lei. Operaţiunea este planificată pe 10 octombrie.

Potrivit analiştilor ING Bank, suma pe care vrea să o atragă Finanţele în octombrie este relativ mare în comparaţie cu media de 2,5 miliarde lei a ultimelor trei luni, însa suma ar trebui să fie uşor de
asimilat de către piaţă, date fiind scadenţele de 6,1 miliarde lei.

Pentru septembrie, Ministerul Finanţelor Publice a programat licitaţii pentru plasarea de titluri de stat în valoare totală de 3,87 miliarde lei pe piaţa locală şi tot atât a atras, cu peste un 1 miliard de lei faţă de suma titlurilor care a ajuns la scadenţă.

Totodată, Finanţele au atras în septembrie 1,5 miliarde de euro de pe pieţele externe, printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu maturitatea la şapte ani, la un randament de 4,77% pe an.

De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 34,361 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe de 2,92 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO