1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Finlanda vrea ca UE să renunţe la ora de vară

Guvernul finlandez ar trebui să acţioneze pentru ca Uniunea Europeană să desfiinţeze directiva privind ora de vară, a declarat joi un comitet parlamentar, informează Reuters.

27 oct, 2017 | Agerpres

Comisia parlamentară pentru transport şi comunicaţii a făcut această recomandare guvernului după ce peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiţie cerând statului să renunţe la această practică.

Când se trece la ora de vară, ceasurile sunt date cu o oră înainte pentru ca lumina zilei să dureze mai mult seara în timpul lunilor de vară. Cea mai mare parte a Americii de Nord şi Europei practică acest obicei, în timp ce majoritatea restului ţărilor nu.

Comitetul a declarat că, după audierea mai multor experţi, a ajuns la concluzia că oamenii nu se adaptează fără probleme la aceste schimbări.

'Dereglarea' ceasurilor provoacă tulburări de somn pe termen scurt, reduce performanţa la locul de muncă şi de asemenea ar putea conduce la probleme grave de sănătate, potrivit comitetului.

'Obiectivul principal ar trebui să fie eliminarea modificărilor orei pe o bază uniformă în întreaga Uniune Europeană', a adăugat comitetul parlamentar într-un comunicat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO