Fintech-ul Ebury: România a avut cel mai mare succes dintre birourile deschise în 2018

La un an de la deschiderea biroului Ebury din România, sub conducerea lui Johan Gabriels, bancher cu experiență de 10 ani pe piața românească, echipa locală este considerată cea mai performantă la nivelul rețelei, ajungând la un portofoliu de 250 de clienți. La aceștia se adaugă lunar, aproximativ 50 de clienți noi, corporații și întreprinderi mici și mijlocii. Biroul local a început în mai 2018 cu 5 angajați, pentru ca în prezent să numere 20 de analiști, 3 dintre ei fiind recent repatriați din alte țări europene.
Economica.net - mar, 21 mai 2019, 11:45
Fintech-ul Ebury: România a avut cel mai mare succes dintre birourile deschise în 2018

România ne-a întrecut toate așteptările privind numărul de clienți doritori să prospecteze alternative la serviciile bancare clasice. În mai puțin de un an, am depășit nivelul de ‘early adopters’, care reprezintă clienții care sunt cei mai deschiși în a adopta noile tehnologii, iar acum ne îndreptăm deja către ‘early majority’, o categorie substanțială de aproximativ 35% din target care mai întâi s-au informat, apoi au decis să își deschidă cont și să folosească noile servicii”, explică Johan Gabriels, Country Manager Ebury România și Bulgaria.

Ebury estimează că din cele 12.300 de companii din România cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, care tranzacționează un volum semnificativ de plăți internaționale, aproximativ 13% lucrează deja cu un fintech. În plus, se estimează că aprox. 30% iau în considerare încheierea, pe parcursul următorului an, a unui parteneriat cu un furnizor de servicii financiare de tip fintech, în paralel cu actualele servicii bancare tradiționale cu care sunt obișnuiți.

Revoluția din această industrie a fost posibilă printr-un cumul de factori: atât o serie de reglementări europene care au încurajat inovația în domeniul serviciilor financiare, cât și eforturile noilor companii de tipul Ebury care au acordat o atenție mai mare transparenței pentru a putea fi competitive și a putea crește pe această piață. În ultimii doi ani, sectorul financiar a beneficiat de o concurență ridicată și alternative mai bune, toate în beneficiul clienților, fie că sunt persoane fizice sau juridice, care beneficiază de servicii mai bune și mai prompte. Următorii doi ani vor aduce schimbări fundamentale în relația dintre beneficiar și prestatorul de servicii. Printre aceastea am putea enumera: tranzacții în timp real, servicii financiare personalizate nevoilor clientului, dispariția taxelor excesive sau punitive.

Experiența din ultimul an în România ne-a demonstrat că întreprinderile locale sunt din ce în ce mai conștiente de impactul fluctuațiilor valutare asupra rezultatelor companiei. Obiectivul nostru este să creștem gradul de educație cu privire la managementul riscului valutar și, în același timp, să furnizăm companiilor strategii personalizate prin care acestea să își poată proteja veniturile de efectele volatilității cursului de schimb”, spune Johan Gabriels.

Potrivit statisticilor Ebury, mai puțin de 15% dintre importatorii și exportatorii din România au un plan de hedging, comparativ cu un procent de peste 60% al companiilor situate în țările din vestul Europei. Hedgingul este o metodă de asigurare împotriva volatilității cursului valutar prin cumpărarea sau vânzarea unei monede, astfel încât, dacă se produce o fluctuație bruscă a valutei, veniturile companiei să nu fie afectate.

Ratele de schimb valutar sunt influențate de schimbările politice, economice și financiare ce au loc pe piața pe care se operează. Un furnizor bun de servicii forex, precum Ebury poate oferi companiilor sfaturi și acces la date economice, calendare și informații despre cursul de schimb astfel încât directorii financiari să poată gândi și acționa preventiv, protejând compania de riscuri.

Înființată în Londra în anul 2009, cu birouri la nivel global, Ebury oferă servicii personalizate de schimb valutar și finanțare pentru mai mult de 32.000 de companii din întreaga lume, ajutându-le să gestioneze riscul valutar și să-și planifice în mod strategic abordarea plăților internaționale, pentru a-și accelera creșterea.

La nivel internațional, Ebury a fost inclusă în topurile Tech City Future 50 și topul Deloitte Technology Fast 50 2017, care premiază companiile de tehnologie din UK cu cea mai rapidă creștere.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nicolae Ciucă va discuta, luni, cu reprezentanţii USR despre Programul de guvernare
Nicolae Ciucă va discuta, luni, cu reprezentanţii USR despre Programul de guvernare
Premierul desemnat Nicolae Ciucă va discuta, luni, cu reprezentanţii conducerii Uniunii Salvaţi România pe marginea Programului ...
Provocările legate de aprovizionare frânează creșterea pe piața PC-urilor în T3
Provocările legate de aprovizionare frânează creșterea pe piața PC-urilor în T3
Livrările globale de PC-uri tradiționale, inclusiv desktop-uri, notebook-uri și stații de lucru, au ajuns la 86,7 milioane ...
Începe Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video
Începe Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video
Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video, debutează luni, iar timp de o săptămână ...